Lördags nöje

Lördags äventyr blev en tur mot Nora hållet. Vi var där i vintras och letade lite burkar, så nu ville vi tillbaka.

Påvägen mot Nora så finns den en cache som vi tittat på ganska länge den heter ”You Wish!” Det är en bro med balkar under. Vi stannde till för att kolla in denna på vägen. Vi såg den och funderade lite på hur man skulle kunna komma åt den på hemvägen.

Nu drar vi mot Nora för att införskaffa lite frukost innan vi tar oss ann första stället vi ska till.

På vägen mot stället vi ska till så hittade vi ett fint ställe att leta efter en burk på som heter ”Whisky on the rocks”. Där fanns det en fin gammal stenbro som även fungerade som en damm
Den var snabbt hittat.

Fram vid den som vi skulle till här i Nora var ”Remnants” . Det var här jag fick en spik i foten men det kunde var värre än en spik i foten. I vintras var det inte så kul att klättra omkring här bland allt bråte. Men idag gick det bättre. Det var ett riktigt coolt ställe att klättra omkring på.

Nu innan vi åker ifrån Nora så var en liten promenad i ett naturreservat, Det var riktigt fin natur med gammal skog och jättefin natur sånt uppskattas. Här hittade vi 2 st kul gömmor med lite kul kreativitet när det gäller gömmor.


 Ett annat ställe vi besökte var en jättefin badsjö som det även verkade vara ett ställe där det kördes vattenskidor. Det fanns hopp placerade ute i vattnet. Synd att det inte var badväder.

N

Vad kan det finnas däruppe då? en burk eller vadå?

Det är fantastiska ställen man kommer till när håller på med Geocaching.

Nu lämnade vi Nora, det tog lite längre tid än vi trodde idag. Men vi började dra oss hemåt . Vi hade tänkt att ta en titt i Lindesberg, men vi valde istället att åka upp till närhet av Guldsmedshyttan. Vi tänkte ut på lite UE och leta burk på Stripagruvan, en som heter ”MinningManiac #2” När vi kollade runt lite där den troligen finns så var det igen spikade dörrar och man vill ju inte göra inbrott, bara för en burk. Det verkar som att hela området renoveras för att visas upp för eftervärlden.

Stripa gruva blev förklarad som byggnadsminne den 8 december 2006.

Vi fick några fina bilder därifrån, det är klart värt ett besök.

All utrusting finns kvar i byggnaderna det är precis som man bara stängde av sen gick därifrån.

Det var som om det bara var ett skiftbyte. Hit ska vi komma tillbaka till för att titta mera.

Nu styrde hemåt, strax utan för Lindesberg så ligger ju ”bron” som vi hade kollat in på vägen mot Nora. Nu skulle den tas, frågan var bara hur vi skulle säkra upp oss. Det finns inte mycket att fästa på en kal stålbalk. Det fick bli att vi säkrade med rep uppifrån. Vi gör aldrig nått utan säkring.


Den här var bland det läskigaste jag gjort, det tar på krafterna när man måste vara 100 % koncentrerad hela tiden. Tur man satt fast med rep och broms. Vatten är hårt ifrån den höjden.

Det här var vårt lördagsnöje, nu hem och mysa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.