Äventyr runt Örebro

Helgens tur gick till Örebrotrakten där vi kollat in lite spännande saker att ge oss på. Vi började dagen med några små broar runt Kil.

Det var en härligt solig dag och vi kom till ”Lilla huset på prärien”. Den här trakten var jättevacker och vi njöt av landskapet i septembersolen. Inne i huset låg en burk så man fick ta sig en närmare titt.

Det fanns kor med häftiga horn och roliga frisyrer i hagarna i närheten av huset.

Efter att ha hittat lite burkar fortsatte vi in mot Örebro där ett av målen för dagen var en cache som heter ”Balkan” som ligger vid en gammal industribyggnad och en lastningsplats för tåg.

Vi fick klättra omkring ett par timmar innan vi hittade den lurigt gömda burken!

Efter det här äventyret tog vi en välbehövlig vilopaus och sen åkte vi till en rolig klättertall i Carlslund.

Vid den tallen hittade vi också en fin plats att campa på. Men innan vi återvände för att slå upp vårt tält gav vi oss ut för att söka en sällsynt och elak fågel. Den har varit synlig vid den här lilla konstgjorda sjön som uppstått ur ett sandtag. Och den skulle sökas i mörker.

Jag kan säga att vi irrade omkring rätt länge i det här området innan vi såg en skymt av den lille rackarns fågeln. Ska inte avslöja för mycket vad det gick ut på men vi funderade ett tag hur knäppa man får bli när man springer omkring med ficklampor  i mörkret i en skog en sen lördagkväll! 😀 Det var riktigt roligt mot slutet när vi kunde lägga vantarna på den här ganska svåra och utmanande cachen!

Vi åkte sedan till en annan mörkercache vid det gamla mejeriet i Örebro där vi smög omkring med ficklampor i en annan rolig burkjakt.

Och här är en bild på ”Svampen by night”!

Klockan var mycket när vi till slut återvände till Carlslund och kunde slå upp vårt tält i närheten av klättertallen. Det var en fin plats att campa på med både grillplats och en fin utebänk. 🙂

I den här skogen mötte Annika ett fint kärlekspar på morgonpromenaden. Lite rörande hur träd kan växa! ❤

2 reaktioner på ”Äventyr runt Örebro

  1. Vilket härligt äventyr ni hade också tur med vädret härligt förstår att ni blir bitna. Trädet var ju hur gulligt som helst men vad var det för fågel måntro??? Tack för fin berättelse och fina bilder.Taaack!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.