Om Geocaching

Geocaching är en världsomspännande sport med tusentals utövare (geocachare) bara i Sverige. Det är en slags skattjakt eller orientering där man använder sig av GPS och koordinater för att hitta till dessa cache-gömmor. Geocaching startade i USA år 2000 och växer hela tiden.  Ordet geocaching bildas av geo=geografi och cache= gömma. En geocache är ofta en liten låda innehållande några små bytessaker, en penna och en loggbok där man ska skriva in sitt användarnamn för att visa att man har varit där. Det man behöver som utövare av sporten är en GPS som stödjer geocaching (eller en mobil med GPS+ en gratis-app). På geocaching.com skapar man ett konto (kostar ingenting) med sitt unika användarnamn och sedan kan man sätta igång och leta skatter. I hela världen finns det i dagsläget över 2 miljoner utlagda geocacher.

Klicka in på den här länken till Geocaching Sverige om du vill veta mer. Där står det väldigt bra beskrivet hur man kommer igång.

Vi började med Geocaching i augusti 2010 och blev riktigt bitna av den här underbara sporten. Geocaching är så lekfullt och så kombinerar det alla våra intressen på ett fantastiskt sätt:

  • Vi får vara ute i skog och mark.
  • Vi kommer till spännande, vackra och/eller historiska platser vi inte ens visste fanns.
  • Vi får uppleva Äventyr och utmana oss själva; grottkrypning, bergsklättring, trädklättring, besöka gruvor och gamla industrier – bara för att nämna något av allt vi får vara med om, förutom alla fina naturupplevelser.
  • Vi får dokumentera, fotografera och kan sedan berätta och förhoppningsvis inspirera andra till att komma ut och se nya vyer, prova på nya saker.
  • Vi får träffa andra härliga ”burkletare” och har genom åren fått många nära och kära vänner genom geocachingen. 🙂

Så här kan en geocache se ut:

En vanlig geocache

En geocache