Äventyr i Midsommartid

Inleder det här Midsommarinlägget med en bild på en Österrikisk Midsommarstång. Vi såg en massa såna här under vår Europa-resa och förundrades över ”julgranarna” som satt uppe i toppen. 😀  Sätter de dit en påskkärring också så kan de klara av alla högtider samtidigt. 😉

Vår Midsommar blev en kombinerad Camping-, Caching- och Äventyrstur i trakterna kring Södertälje, Mariefred och Strängnäs. Vi började med att plocka lite burkar i Ragnhildfiguren (se tidigare inlägg) men sökte oss ganska snart vidare då vi insåg att fricamping i detta område inte var möjlig. Alla småvägar var försedda med bom.

En glass och en promenad i folkvimlet vid Trosa Havsbad blev det innan vi sökte oss vidare och kom till sjön Klämmingen utanför Gnesta. Här var det så fint och lugnt att vi ville stanna. Campingägaren var snäll och lät oss ställa upp taktältet på bästa platsen med utsikt mot vattnet. Han lät oss dessutom bo gratis, då campingen inte var officiellt öppen än och för att det var Midsommar. 🙂

Vi gjorde oss hemmastadda och fick en underbar och minnesvärd midsommarafton.

När vi skulle sova började någon spela trumpet. Långa melankoliska toner och melodier ekade ut över sjön. Midsommarnattsmagi. 🙂

På morgonen vaknade vi och upptäckte att det fanns en Äventyrscache bara 250 meter från vårt nattläger. Vilken lycka. 😉  Vi gick upp på klippan och firade oss ner och fick fin utsikt över Klämmingsbergsbadet.

Efter den här lilla firningen längtade vi efter mera Äventyr och åkte därför mot Mariefred och cachen 5/5:a i Ärja Grytan som är en riktigt fin och hög klätterklippa. Här spenderade vi några timmar med att söka av varenda liten spricka och vrå av klippan på jakt efter den lilla filmburken.

Såna här klippor kräver respekt och vi var väldigt noga med valet av ankring, samt att repskydd, hjälm och sele satt ordentligt på plats. Måste säga att alla firningar här var riktigt bra träning i både säkerhetstänk och höjdkänsla. Trötta men nöjda efter loggningen av burken vandrade vi tillbaka till bilen och åkte vidare mot nya mål och Äventyr. 🙂

…missa inte den spännande fortsättningen ”Äventyr i Midsommartid del 2”…

… coming soon….

4 reaktioner på ”Äventyr i Midsommartid

  1. Alltid lika trevligt att läsa om era äventyr. För ett år sedan campade ni ju vid Hunchback. Det ska tydligen vara en klippa i närheten 🙂
    Ser fram emot fortsättningen.

  2. Vilken midsommar!! Shysta campingägare men det visar bara att det mesta och flesta i vårt avlånga land är unikt! Ser fram emot del 2!

  3. Kul med bilden på midsommarstången! Vacker plats ni hittade att fira midsommar på. Blev lite nervös däremot när jag såg nästa firning, men jag vet ju att ni är nogsamma och försiktiga, men det hisnade i magen även om jag bara såg det på bild, vilken klippvägg! Ska bli kul att se del 2.

  4. Vilken härlig upplevelse!!! T o m på natten med trumpetsolo magiskt. Härliga turer ni gör tack för fina bilder 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.