Reianes rundt

I lördags åkte vi under fjorden ut till ön Rennesøy för att ta turen runt den lilla fina halvön Reianes. Turen startar vid den idylliska Nørevågen.

Nørevågen

Nørevågen

Vi startade på förmiddagen och det var lite kyligt. Men när vi vandrat en stund kom vårsolen fram och började lysa. Det var nästan helt vindstilla och fantastiskt vackert på dessa gulgröna kullar. Vi fick snart plocka av oss både mössor, vantar och extratröjor. Härligt. 🙂

Gröna kullar

Gröna kullar

Efter ännu en bit kom vi till det här fina trädet. Tatt av vinden hette geocachen som hängde där. 🙂

Vindpinat träd

Vindpinat träd

Nästa ställe vi kom till var en fantastisk blå lagun.

Den blå lagunen

Den blå lagunen

De tjocka gamla stenmurarna här på Reianes har anor från järnåldern och ända fram till 1800-talet markerade de gränserna mellan de olika skiftena här. De gick böljande i landskapet och följde konturerna i terrängen.

Urgamla skiftesgränser

Urgamla skiftesgränser

I en liten tjärn såg vi en familj med sångsvanar. De stora fjolårsungarna var nästan lika stora och vita som sina föräldrar.

Sångsvanar

Sångsvanar

Här följer ett bildspel med bilder från Reianes.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Då vi kom tillbaka till bilen tre timmar senare hade vi tillryggalagt nästan 7 kilometer, funnit 9 st geocacher och kände oss otroligt påfyllda av vårsolen och den vackra naturen här. Denna turen kan vi varmt rekommendera. 🙂

Utsikt in i Mastrafjorden

Utsikt in i Mastrafjorden

Tack för oss och ha en fin vecka!

14 reaktioner på ”Reianes rundt

 1. Ser varmare ut än hemma i Källfallet. Här har det plogats två gånger på en dryg vecka. Vill har vår, nu!
  Fin bilder som vanligt, Annika!

  • Ja, här börjar våren arta sig. I morse var det dock snöblandat regn, men det gick över som tur var. Hoppas du hade en härlig resa till Sydamerika vilket jag tror efter att ha sett en massa bilder från er tur. 🙂 Kanske ses vi efter Påsk på GC6CP7P? Kram och hälsa Eva

 2. Härliga bilder!!! Soligt och blå himmel vad härligt ni har det i fina Norge!!! tack och kram ❤ ❤ ❤

  • Ja den här helgen, eller framför allt lördagen var fantastisk och det var otroligt fint därute på öarna. 🙂 Kram och ha det gott därhemma i Fagersta. Snart ses vi igen. ❤

  • Tack. Ja det kändes faktiskt lite sagolikt därute på Reianes. 🙂 Det härliga vårvädret gjorde nog sitt till också. Kram och ha det gott. Nu är det inte länge till Påsk då vi ses. ❤

  • Ja, det var verkligen en magisk plats. Vi var också nästan helt ensamma på den här turen. Vi mötte bara ett par stycken. 🙂 Tack och ha det gott!

 3. Vilka underbara bilder som dessutom ger vårkänslor. Här slutar det inte snöa. Härligt att man kan njuta av era bilder tills våren kommer hit. Ha det gott!

  • Ja, här är det nästan vår. Lite kallt på nätterna ännu men det är underbart när solen värmer på dagarna och fåglarna sjunger. 🙂 Tack och ha det bra!

 4. Vilka härliga bilder! Här har det fallit snö inatt och jag är glad åt att vintern (som knappt funnits i år) visar sig ett tag till, men ändå kan jag inte låta bli att längta, både efter vår och efter sommarens tur till Norge. Tack för det ni delar med er!

  • Tack Niclas. 🙂 Ja vintern är också härlig. Kan sakna den här ibland. Gnistrande snö och sol. Alla årstider har sin charm. Blir det nordnorge i år igen? Ha det gott!

 5. Härliga bilder, särskilt den där muren följer landskapet! Det känns som om man var med er på turen med alla dessa fina bilder. Vi fick snö igår i Stockholm, inte så att det täcker marken helt men det ser i alla fall vitt ut ute. Längtar till våren!

  • Tack Katarina! 🙂 Fint med lite vitt, men visst är det härligt med våren. Det känns som ett mirakel varenda gång och särskilt i trakter där det varit riktig vinter. Ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.