Strandstädning och vårsol

Den här helgen startade vi med strandstädning på ett så kallat CITO-event på lördagsmorgonen. Den här gången var det några kilometer strand vid Orre som fick sig en uppstädning av ett fyrtiotal entusiastiska geocachare. Det känns så meningsfullt att städa dessa vackra stränder och ta bort all plast, metall och annat skräp som annars skulle hamna i och förgifta våra hav. Här nedan är ett litet galleri med bilder från denna dag på Jærkusten. (klicka gärna för större versioner och bildspel)

Vi såg ett par tappra surfare som trotsade den kyliga vinden och vintersurfade. De har ju våtdräkt men brrr så kallt det såg ut.

Vintersurfing

Vintersurfing

Vi blev i alla fall varma i kläderna efter att ha städat högt och lågt på stranden. Vi fick ihop en ansenlig mängd med skrot och skräp. Härligt! 🙂

Skräpet

Skräpet

Den senaste tiden har det varit ett par minusgrader på nätterna, men på dagarna när solen skiner är det ljuvligt och riktigt varmt. Efter strandstädningen gick vi en liten tur vid Bryne och Frøylandsvatnet.

Vårkänsla

Vårkänsla

Nu knoppas det i träd och buskar.

En hoppfull knopp

En hoppfull knopp

Videkissarna är här.

Lilla Videung

Lilla Videung

Koltrasten har börjat sjunga. Den här fina mötte vi på dagens lilla tur till Sørmarka.

Koltrasten

Koltrasten

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera här de senaste veckorna. Min farmor gick bort i slutet av januari efter ett långt och innehållsrikt liv och jag har varit hemma i Sverige på begravning. Farmor har betytt så otroligt mycket för mig. Hon var den som lärde mig att älska och uppskatta naturen. ❤

Nästa vända hem till Sverige blir till Påsk.

Tack för oss och ha det gott!

12 reaktioner på ”Strandstädning och vårsol

 1. Åh!!! Då är det hopp om att våren kommer med knoppar som brister och koltrastens sång längtar!!! Härliga bilder på vårens antågande. Härligt med städningen i gemenskap. Tack för bilderna ❤ ❤ ❤

 2. Vad fint att ni städar upp på stranden. Det är verkligen mycket plast som blåser upp på land under vintrarna så man undrar ju hur det står till med båtfolk egentligen.
  Fina bilder men tråkigt med din farmor, beklagar.

 3. Härliga bilder och knopparna ger verkligen hopp om att våren är på gång. Vad flitiga ni har varit och samlat in så mycket skräp som andra slängde ut i naturen. Bedrövligt att det är så.
  Beklagar sorgen, ta hand om dig!

  • Tack! 🙂 Ja det känns som ett meningsfullt ”helgnöje” att städa i naturen. Kul att göra det tillsammans med så många andra också. Tack för omtanken. ❤ Ha det gott.

 4. Tack för de härliga bilderna. Vad roligt att det kom så många på CITOt, och mycket skräp fick ni ju ihop också! Beklagar med din farmor.

  • Ja, det var kul att det kom så många. Planen är att det ska vara ett CITO i månaden här i våra trakter. Det känns bra att vi får beta av flera sträckor längs den fina kusten här. [:)] Tack för omtanken. ❤ Ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.