Snö, dimma och gråskalor

Vi fick lite snö förra veckan som låg kvar i några dagar. Trots att det bara var ett litet täcke så blev det genast lite ljusare och mer stämningsfullt i skogen. Det är fint när snön ligger på träden också, speciellt på granar.

Det som är spännande med snön är att man kan se spår, både från människor och djur. De här söta små spåren i bilden här nedanför kommer från en ekorre. Visst var de söta – de små tassavtrycken? ❤

Tyvärr blev inte snön så långvarig denna gång. De senaste dagarna har varit präglade av olika grader av småregn, gråhet och dimma. Det har inte hindrat mina dagliga turer i skog och mark. I skogen får man energi från den härliga gröna färgen från mossan och det är vackert på ett vilsamt sätt.

Vid sjön Ötjärn har dimman legat och gjort allt lite mystiskt och nästan svart-vitt. Isen ligger på hela sjön, men den är inte hållbar efter allt töväder.

Ötjärn i dimma

Det är underbart att sakta vandra på stigen som följer kanten av sjön. Den här dagen var det alldeles stilla, rofyllt och magiskt med dimman och gråskalan.

Skogen är underbar i (nästan) alla slags väder, bara man är klädd så att man klarar fuktigheten och regnstänken som kan komma. Det är så värt att trotsa gråvädret och ge sig ut på tur. Sista bilden blir ännu en dimbild från Ötjärn. Se bara på den härliga dimman och vattnet som ligger uppepå isen. Magi i naturen.

❤ Ha nu en riktigt fin vecka! ❤

4 reaktioner på ”Snö, dimma och gråskalor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.