Store Stokkavatnet

Store Stokkavatnet är en insjö som ligger i Stavangers kommun. Här ligger en hel del geocacher och i lördags valde vi att gå några kilometer vid den fina sjön. Det var en solig dag vilket var skönt efter det kopiösa regnandet och blåsten som Vestlandet drabbats av de senaste två dagarna.

Vi startade vår tur vid Stora Stokkavatnet/Hålandsvatnet parkering. Snart kom vi förbi en fin liten stenpir som gick ut i vattnet.

En fin dag vid sjön

En fin dag vid Store Stokkavatnet

Runt hela den här sjön finns fina promenad/cykelstigar och det var många människor som var ute och gick, sprang eller cyklade den här dagen. Här fanns frodigt gröna gräsmattor. Det ligger en golfbana alldeles här vid sjön, men den var inte igång än. Gräset lyste grönt och man kunde nästan se med blotta ögat hur det växte i den milda vårsolen. 

Gräset växer

Gräset växer

Jag älskar den nygröna färgen om våren. Det är som om ögonen dricker den efter vinterns bleka grå- och vithet. Man väcks till liv precis som naturen. Våren är lika underbar och fantastisk varje gång. 🙂

Vi kom till en liten udde där vi fann cachen Flier. Här stannade vi en stund och beundrade Stavanger tvärs över sjön.

Store Stokkavatnet

Store Stokkavatnet

En snart vuxen fjolårs-svan kom simmande i kanten nära oss.

Nästan vuxen

En ung svan

Han tittade på oss en stund men tappade snart intresset och började dyka ner i vattnet efter mat.

Den sista cachen innan vi vände och gick tillbaka hette Inn i skogen I. Här märkte man av de senaste dagarnas myckna regnande. Den här lilla maskrosen verkade trivas trots, eller kanske tack vare, att den stod ”med vatten upp till knäna”. 🙂

Maskros i vatten

Maskros i vatten

Dagens resultat blev 9 loggade geocacher, några härliga timmar i solen och en ca 5 kilometer lång promenad. De sista bilderna från den här dagen samlar vi i ett litet bildspel.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har förstått att solen och våren äntligen har kommit hemma i Sverige. 🙂 Hoppas du också har kunnat ge dig ut för att njuta av vårsolens strålar.

Önskar dig en fin vecka!

19 reaktioner på ”Store Stokkavatnet

 1. Härliga bilder som visar att våren är på väg med stora steg, härligt att ni fick en fin solig dag att njuta av idag. I morgon väntar vi regn, det behövs för att våren ska komma loss ordentligt. Härliga, underbara bilder att njuta av tack och kram!!!!

  • Ja hoppas att regnet blir en skjuts för våren därhemma. Jag saknar tussilago och blå-/vitsippor. Har inte sett det än, så jag vet inte om det finns här… Kram!

 2. Jag vill också ha vår! Fortfarande snö i Källfallet. Suck. Men era vackra bilder piggar upp. Tack för dem!

 3. Mmm… ..visst är det härligt att komma ut och få sol på näsan. Fina bilder men ‘gräset växer’ hade något alldeles extra i mina ögon. Men så är jag ju grön också 🙂

  Ha det gott! Carina

 4. Fint skrivet och härliga bilder. Tack! En bra start på måndagmorgonen! Nu har jag energi för en arbetsvecka igen 🙂

 5. Härliga bilder som vanligt. Jag gillar bilden med det gröna gräset i skogen och trädens skuggor i gräset, underbart! Hoppas ni får blåsippor, här är deras blad framme, men jag har inte sett någon blomma ännu.

 6. Vilka härliga och vackra bilder allihop! Underbar natur!
  Den som jag hajade till vid var den obetydliga maskrosen i vattnet. Att bara få syn på något så litet vanligt och det kan bli en så fin bild 🙂

 7. Tack för fina vårbilder, det gröna gräset ser härligt ut. Kul bild på svanen som letar mat. Ha det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.