Decenniets första utenatt

Igår gav vi oss ut i den fina Januarisolen för att ha årets första övernattning ute i naturen. Vi bestämde oss för att gå till vindskyddet vid Flobostigen här i Fagersta. Dit är det ungefär 3,5 kilometer att gå här hemifrån oss och det kändes som en lagom vandring med tung packning.

Flobostigen i Fagersta

När vi kom fram satt vi en stund och njöt av solen och sedan satte vi gång att samla ihop lite torr ved, vilket inte var det lättaste efter vinters alla regnväder. Lagom till solen började gå ner bakom träden hade vi fått igång en fin brasa.

Hasse matar brasan

Den här gången hade vi med oss en stormlykta som vi fyndat på loppis. Den var mysigt att ha tillsammans med brasan, då mörkret sänkte sig.

Det blev en stjärnklar kväll och då är det så härligt att vara ute, långt borta från alla gatlysen och hus. Snart kom också månen upp och lyste upp vår kväll. Då vi kröp ner i våra sovsäckar var det fortfarande 2 plusgrader, men under natten blev det lite kallare och när vi vaknade var det -3°.  Jag vaknade först och blev riktigt varm i kläderna då jag gav mig ut för att hitta mer torr ved till en brasa. Sedan fixades frukost och kaffe lagom till Hasse vaknade. 🙂

Kaffe på gång

I bilden här nedanför sitter vi och myser i det fina vindskyddet.

Frukost vid Flobo

Lite längre ut på ängen låg rimfrosten så vackert på fjolårets gamla blommor och blad. Här nedanför en ormbunke med vackra iskristaller.

Rimfrost på bladen

Här fanns också en torr blomställning som rimfrosten förskönat.

Rimfrostig fjolårsblomma

Under förmiddagen packade vi ihop vår utrustning och strax före 11 började vi vandra tillbaka hem. Inne i skogen hade frosten inte nått denna gång. Här var det fortfarande väldigt grönt.

Vi vandrar hemåt

Då vi närmade oss en öppnare yta där stigen går under kraftledningarna, så lyste det vitt. Det såg lite häftigt ut med den vita frosten längre fram på stigen.

Frost där framme

Det här blev en härlig start på 2020 när det gäller utenätter. Vi kan varmt rekommendera en tur vid Flobostigen, trots att skogen har avverkats på sina håll.

Tack för oss och ha en fin vecka! ❤ 

 

4 reaktioner på ”Decenniets första utenatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.