Märkliga platser i vår närhet

I onsdags gick vi på en tur i närområdet tillsammans med de nya cacharna ”Brulfe” som är nicket på mina föräldrar som håller på att komma igång med geocaching. Riktigt kul att de också börjat med den här roliga och spännande ”sporten”! 😀

Vi gick till Alla granars moder som är en väldigt speciell gammal gran.

Den märkliga granen

Den märkliga granen

Det är som en hel grandunge som är sprungen ur en och samma stam.

Alla granars moder

Alla granars moder

  Riktigt häftig. Har aldrig sett något liknande faktiskt. Här står de nya geocacharna under  den respektingivande gran-ur-modern.

Brulfe hukar under granen

Brulfe hukar under gran-modern

Den här granen växer 2 kilometer hemifrån oss, men vi hade aldrig hittat till den om det inte legat en cache där. Visst det underbart med geocaching när man får komma till såna här speciella ställen.

I närheten av granen fanns det en gammal skrotplats med bland annat en sån här fin gammal sängstomme.

Vackert skrot

Vackert skrot

Det är riktigt vackert med såna här lämnade saker som naturen håller på att ta över. Ett slags möte mellan det som varit och det som är.

Från granen promenerade vi i solskenet till Kolerakyrkogården #2, också det en plats i vår närhet som inte har besökt förut.

Kolerakyrkogården i Semla

Kolerakyrkogården i Semla

Det här är en av tre kolerakyrkogårdar där man begravde de som dog i den koleraepidemi som drabbade Fagerstatrakten 1853-1856. De skulle begravas långt ut i skogen för att minska smittorisken. Kusliga ställen, men den här dagen sken solen så skönt så att det uppvägde platsens mörka minnen.

Annika solar vid vajern

Annika solar vid vajern

Här är ännu en bild som visar en skönhet och då menar jag inte bilden ovan där jag solar (hi hi), utan bilden här nedanför på den rostiga skruven vid en av kolerakyrkogårdens stenar. Fint fångad på bild av Hasse.

Rostigt minne

Rostigt minne

Tänk att en enkel promenad i ens närområde kan vara så påfyllande och härlig. Det berodde nog både på det goda sällskapet, de speciella platserna och att solen värmde så gott den här dagen. Det här måste ha varit en av de varmaste dagarna den här våren. 🙂

Något som är mindre härligt är att bilen läcker olja och måste in på verkstad. 😦 Det är servo-pumpen som förmodligen måste bytas. Det är mycket med pumpar nu: först värmepumpen till husvagnen och nu pumpen till styrningen på bilen… Hmm…

Idag åkte vi i alla fall till Ludvika och hade ännu en loppis-försäljning i Folkets hus där. Det gick inte riktigt lika bra som förra gången, men 965:- i ren vinst efter att bordhyra, diesel, fika och korv dragits av är inte så illa. Kan ju behövas nu till alla pump-bekymmer.

Hasse i säljartagen

Hasse i säljartagen

Här är Hasse i säljartagen och undrar vad vi ska ta för den lilla sköldpaddskrukan. 🙂

Med det tackar vi för oss för denna gång! Ha det gott!

2 reaktioner på ”Märkliga platser i vår närhet

  1. Ja det var verkligen en skön och fantastisk promenad till den märkliga granen med så många stammar på en morderstam, och kolerakyrkogården var ju spännande att se, tänk så många som strök med när den epidemin härjade här runt Fagersta. Tack för sällskapet
    en härlig solig dag och fantastisk natur.
    Kul att träffa er på loppisen idag också. Det gick ju skapligt ändå!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.