Påsk i Riddarhyttan

Vår premiärtur med husvagnen resulterade i några härliga dagar fyllda av sol, promenader och caching. Vi kom till Riddarhyttan på Påskaftonen och gick efter påskmaten en promenad ut på isen i eftermiddagssolen. Här demonstrerar Annika ännu en gång hur gärna vi VILL ha VÅR och islossning. 🙂

Längtar till sommaren

Var är plurret?

Vi gick en bra bit ut på isen och dröjde oss på tillbakavägen kvar till solnedgången.

Solnedgång i Lien

Solnedgång i Lien

Den här bilden ger hopp om vår, sol och ljus. Det är ju faktiskt SOMMAR-tid nu.

Hopp om våren

Vakna du lilla videung

Första natten i husvagnen sov vi gott och på Påskdagen åkte vi iväg på en tur mot Örebro. Vi startade vår tur på ett in i vassen bra sätt! Vid den här sjön ligger Gormarens challenge #2. En challenge är en cache som bara får loggas om man uppfyller vissa krav som står i beskrivningen.  Vid den här var kravet att ha tagit minst 7 olika cache-typer.

Hasse så in i vassen bra

Hasse så in i vassen fin

Vi fortsatte vår tur och åkte till Svansjön Tysslingen. Sjön är en ”rastplats” för svanar och andra fåglar på sin väg norröver. Vid den här tiden brukar det vara öppet vatten och antalet svanar ett par tusen, men vi fick nöja oss med 77 stycken sångsvanar, en havsörn och en varfågel.

Svanar och gäss vid ett fruset Tysslingen

Svanar och gäss vid ett fruset Tysslingen

Vi såg ju förstås när kajorna hade årsmöte i ett träd också. Inte så illa det heller. 😉

Kajorna har möte

Kajorna har möte

Efter Tysslingen tog vi en skogspromenad längs serien som heter 2M efter det uppmärksammade jubileumet när antalet geocacher i världen nådde hela 2 miljoner. Vi gick bara ett par kilometer av sträckan innan vi kände att det var dags att vända, men det var en riktigt fin tur med varierande och roliga cacher. Det bjöds till och med på fika i skogen.

Fika i skogen

Fikat är serverat

Vid ett annat ställe håller jag på med nån slags balansövning i väntan på att Hasse ska bli klar med att fotografera, helt omedveten om att det var mig han siktade på. Pinsamt eller kul det är frågan, men jag bjuder på det! 😀

Annika smygfotad

Knasig Annika fotad i smyg

Det var bitvis riktigt fin John Bauer-skog längs den här leden. Som hämtat ur barndomens ”Bland tomtar och troll”.

Tomte-bostad?

En bostad åt någon. Ser du trollet?

Dagen avslutades i det vilda Örebro Amazonas, ett ställe som säkerligen är mer utmanande när vattnet inte är lika hårt som nu. Här svärmar säkert mosquiterna under varma sommarkvällar. Nu var det i alla fall myggfritt.

Det vilda Amazonas

Det vilda och myggfria Amazonas

Vi kom tillbaka till campingen på kvällen och då bastade vi. Sedan somnade vi och sov gott ända tills värmepumpen i husvagnen började skramla, durra och brumma med ett fasligt oväsen. Det lät som värsta speedwaybanan! Vi fick slå av värmen och ta in kupévärmaren från bilen istället. Nu måste vi fixa en ny del till pumpen, men det verkar inte vara nån kostsam och svår historia. Puh! Det var ju det här vi ville testa så att allt fungerar som det ska innan vi åker till Norge.

Avslutar med en bild från sjön Lien som också andas HOPP om VÅR. Det är ett hänge från en al fångad i solnedgången.

Alhänge

Alhänge

Ha det så gott och håll tummarna för vårvärmen!

4 reaktioner på ”Påsk i Riddarhyttan

  1. Ni verkar ha haft det underbart i Påsk!!! Massor av fina naturupplevelser som vanligt.
    Håller tummarna för husvagnen, tack för fin berättelse och fina bilder!!! Kram

  2. Spännande äventyr och fina bilder! Ja, nu längtar man efter våren! Jobbigt att vakna till en dundrande värmepump men nu hoppas vi att det lsöer sig till det bästa! Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.