Hemma i Bergslagen

Hej, nu är jag hemma i bergslagen och har njutit av ledigheten tillsammans med mina nära och kära. Vädret har inte varit det bästa, men jag har ändå kommit ut i den fina bergslagsskogen. Det är ju så vackert med dessa djupa skogar och lugna vatten. Här är en bild från Hedströmmen då min mamma och jag vandrade på Ormdalsstigen, en liten runda som ingår i den fina Bruksleden.

Hedströmmen

Hedströmmen

Här gick man i dalar mellan klippor i ett landskap som danats av inlandsisen. Riktigt häftigt på vissa ställen.

Små klippor

Små klippor

Här växte den här fina Skunkkallan i den vattenrika marken. Den påminde väldigt mycket om krukväxten Fredskalla.

En vit kalla

En vit kalla

Här fanns mängder med enorma myrstackar. Nästan lika höga som oss. Min mamma ser liten ut bredvid den här enorma stacken. 🙂

Stor myrstack

Stor myrstack

Lummer fanns det gott om som växte i stora revor.

Lummer

Lummer

Vid Ormputten kom till en stilla tjärn där vi satte oss vid ett vindskydd och bara njöt av skogens tystnad.

Stilla vatten

Stilla vatten

Det som är bra med den här slingan är att det är en runda på 5 kilometer och till slut var vi tillbaka vid Hedströmmen och gick sista biten längs med ån. Här satt det en Drillsnäppa och ropade varnande. Förmodligen hade den små ungar i boet.

Drillsnäppa

Drillsnäppa

Vi såg också en Kopparödla.

Kopparödla

Kopparödla

På slutet satte vi oss i solen vid en fin äng. Här dansade små bruna fjärilar omkring. Efter lite sökande så tror jag att detta är en Luktgräsfjäril (rätta mig gärna om jag har fel). Fin var den i alla fall i all sin enkelhet.

Luktgräsfjäril

Luktgräsfjäril

Jag kan verkligen rekommendera den här fina stigen. Det var lite halt på en del av spångarna på grund av den senaste tidens regnväder, men annars var det en härlig tur i omväxlande terräng och spännande natur. Vi hade också tur med vädret, för solen sken hela den här förmiddagen och det var lagom svalt för en vandring.

Norge i all ära men det är något visst med skogarna och naturen här hemma i Bergslagen också! 😉

Ha det gott!

16 reaktioner på ”Hemma i Bergslagen

  1. Åh vilka fina bilder du fick på vår härliga vandring, det var en underbar naturupplevelse och man känner sig så påfylld av allt det vackra. En härlig tur!!! Tack för sällskapet och härliga bilder!!! ❤

  2. Vilka fina bilder och en vacker natur. Myrstacken är ju enorm. Tänk så mycket man kan se på en promenad i så trolska skogar. Det saknar jag här i Skåne om än vårt platta landskap också är vackert.

  3. Så vacker gammal skog! Tycker om miljöer som den vid tjärnen och bilden av lummern… ..mumma. Fjärilen med den gråbruna bottentonen var ny för mig men väldigt vacker.

    • Ja det är så fint med den svenska gammelskogen. Jag har nog varit lite hemmablind, men efter ett år i Norge ser man med nya ögon på vår vackra natur. 🙂 Tack och ha det gott!

  4. Vilka fantastiska bilder du/ni har på bloggen! Jag är så imponerad av både motiven, ljusen och djupet i bilderna. Tack för kommentarerna på min blogg, det uppskattar jag verkligen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.