Vid världens ände

Innan vi fortsätter vår berättelse vill vi visa några bilder från själva anläggningen vid nordkaps-spetsen. Huset kallas för Nordkapphallen.  Det är byggt i flera våningar ovan och under jord.

Inuti har de sparat bergsväggen och satt levande ljus. Riktigt stämningsfullt och fint.

Därinne finns det flera muséer om Nordkaps historia.  Den katolske prästen Francesco Negri från Italien anses vara den förste kände turisten på Nordkap på 1600-talet. År 1873 kom den dåvarande svenske och norske kungen Oscar II hit. Det finns även ett litet Thailandsmuséum med historien om den Thailändske kungen Chulalongkorn som besökte Nordkap 1907. Här är en av alla statyer och minnesstenar som finns på utsidan.

Men nu åter till våra Äventyr: Efter att ha fått ihop vårat taktält i den hårda blåsten och regnet åkte vi upp till en liten infoskylt för att få lite lä till att koka morgonkaffet. 🙂

Det var härifrån vi skulle ha börjat vandringen mot Knivskjellodden som är den egentliga nordligaste spetsen på Nordkap, men vi fick tyvärr lägga ner den planen då det blåste och regnade för mycket. 😦  Men här är en bild av Knivskjellodden som vi hann ta då det var finare väder.

Och det här är vid cachen North Cape Photocache där man får en fin vy ut över havet.

På vägen ner åkte vi förbi Honningsvåg, centralorten på Nordkap.

I Honningsvåg stannar Hurtigruten. Här får turisterna åka sista biten med buss upp till Nordspetsen. Här en bild på Hurtigruten som vi lyckades fånga kvällen innan, vid Nordkap. Titta noga. 🙂

I närheten av sjösamernas by fanns det en övergiven skolbyggnad. En dröm för UE-fantaster. 😉

Och här har vi lämnat ön och kommit till Sortvik på fastlandet. Vädret växlade från minut till minut och här möttes sol och regn i en vacker regnbåge.

Här fick vi anledning att gå upp en bit i terrängen för att leta efter en cache. 😀

Hittad! 🙂

Här på fastlandet bestod bergen av jämna lager av stenskiffer, riktigt häftigt på vissa ställen. Man kan ana hur landskapet en gång pressats ihop och upp steg den gamla havsbottnen och blev till berg.

Ja det finns så mycket som vi vill visa från den här spännande delen av vår värld. Svårt att välja ut vilka bilder vi ska ta med här. Vi avslutar det här inlägget med en bild på en röd blomma som växte mitt ute i det karga landskapet. Planterad eller vild, det är frågan, men den gjorde sig väldigt bra på bild. 🙂

Tack för oss!

5 reaktioner på ”Vid världens ände

  1. Vilken resa! Annika var nära regnbågsskatten ser jag! Som alltid en trevlig läsning, som gör att man får idéer i huvudet. Om de se´n realiseras ej ej, återstår att se.
    Fortsätt blogga! /Bengt

  2. Tack för fina bilder! Det ser verkligen ut som att det är naturen som regerar däruppe! Bra jobbat, synd att vädret hindrade er lite men ni verkar ha med er massa upplevelser ändå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.