Solens upp- och nedgång

Det har varit fantastiska solnedgångar här och en kväll dröjde jag mig kvar nere vid havet för att följa hela det fantastiska skådespelet. Nu när dagarna nästan är som längst går solen ned vid 23-tiden här på Vestlandet.

Solnedgången

Solnedgången

När jag stod där bilden ovan är tagen och väntade på att solskivan skulle gå ned i horisonten så dök det upp ett ekipage ute i vattnet. Jag fick gnugga mig i ögonen och nypa mig i armen för att fatta att jag inte drömde eller hallucinerade. Tyst och stilla förflyttade de sig söderut.

En overklig syn

Tillbaka till ursprunget?

Det var tur att jag hade kameran med och kunde ta en bild. Det kändes nästan som att ha blivit teleporterad tillbaka till stenåldern eller till en annan del av världen. 🙂

Lite senare gick solen ned bakom de små öarna. Det låg som ett täcke av moln i horisonten och man fick verkligen känslan av att solen är en himlakropp.

Solskivan går ned

Solskivan går ned

Nästa morgon vaknade jag tidigt och gick upp och fångade även soluppgången. Tyvärr skymdes den av en byggnad och lite låga moln, men färgerna var vackra.

Solen går upp

Solen går upp

Här satt det en svala på ledningen och väntade på solens första strålar.

Svalan i gryningen

Svalan i gryningen

Nu  vill man ju bara vara ute så mycket som möjligt och njuta av naturen. Det är så mycket som händer så här i midsommartid. Se på de här fina ”näsorna” som satt på en lönn. Kommer du ihåg när man som barn drog isär dessa och satte dem på näsan? 🙂 Har dock aldrig förr sett denna starka färg på dem.

Lönn-frön

Rosa ”näsor”

En liten näpen fjäril satt en dag härute på vår lilla grusväg. Den heter mindre guldvinge och var bara 2 centimeter lång. Se tallbarren som ligger bredvid. Fjärilar är så gulligt uppnosiga när man ser dem i närbild.

Mindre guldvinge

Mindre guldvinge

Med det vill vi önska en riktigt

GOD HELG!

24 reaktioner på ”Solens upp- och nedgång

 1. Vackra bilder och paret på ”flotten” var verkligen märkligt! Här har vi haft lite åsk-och regnskurar igår med gråväder idag, men det var nog bra för gräsmattan och växter! Önskar er en trevlig helg i Norgeland!

  • Vi hade en riktigt ösande regnskur igår eftermiddag. Det behövs här också för det har varit otroligt mycket sol i maj och hittills i juni. Tack för feedbacken och ha det fint i Karbenning! Kram! ❤

 2. Härligabilder som vanligt. Ekipaget på vattnet använder nog en sup. Jens och Tova testade det förra helgen i stockholm. Jättehärligt sätt att ta sig fram på vattnet. Här har vi haft skolavslutning i dag med obligatoriska jordgubbstårtan på fikat. Ha det bra. Kramar Anderssons i Fagersta

  • Tack! Ja det verkade jättesmidigt att glida fram på vattnet med en sån! 🙂 Det måste vi testa nån gång! Då får vi önska er en härlig sommar! Kanske det finns möjlighet att ses när jag är i Fagersta efter midsommar?Kram från mig och Hasse! ❤

 3. Tak for fantastiske inspirerende billeder og tekst, Annika ❤
  Sådanne øjeblikke bliver gemt i hjertet 🙂
  Rigtig dejlig weekend til jer,
  Hanna

  • Tack för dina fina kommentarer Hanna! ❤ Ja man sparar på dessa naturpärlor och ögonblick som andra samlar på skatter. ❤ Ha det fint!
   /Annika

 4. Vackra solnedgångar och vilken vacker fjäril !! Svalan sitter ju så fint och poserar också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.