Myrhammar presenterar: ”Äventyrsåret”

Äventyrsåret

Vi Myrhammare håller just nu på att smida planer inför framtiden. Drömmen vi har är att lämna ekorrhjulet och hitta ett annat sätt att leva; att få mer tid till det vi verkligen brinner för – våra Äventyr i Skog och Mark. 🙂 För vem vill egentligen ha det så här?:

Första stegen mot vårt mål är tagna. Vi har sagt upp vår trerumslägenhet till den sista januari och kommer då att flytta till en mindre och billigare tvåa. Den vi har på gång kostar 2500:-/månad inklusive el.  Annika slutar sitt heltidsjobb den sista november och vi håller på att göra oss av med alla växter och djur (5 fiskar och en ödla) samt en massa prylar, för att enkelt kunna lämna och ge oss ut på Äventyr i längre perioder. Tanken är att kombinera jobb med lediga perioder, att leva enkelt så att man inte behöver jobba jämt och ständigt för att få ihop till brödfödan.

Är det här verkligen så klokt? Och är det möjligt?

Det tror i alla fall vi och det är nu vi har chansen att pröva. Barnen är utflugna och vi är fortfarande någorlunda attraktiva på arbetsmarknaden. I vår åker vi över till Norge för att söka  jobb och sedan vill vi tillbringa en längre period där i det vackra landet i väster. 🙂

Under det här test-årets gång kanske vi kommer på nya sätt att försörja oss på som gör att det här blir vårt sätt att leva även i framtiden.  Kanske åker vi upp till Kiruna och jobbar i gruvan ett tag. Kanske går vi omkring med bärplockarna från Bulgarien  när den säsongen är här…

Det är så otroligt givande och påfyllande att upptäcka och utforska den här vackra världen. Vi samlar på upplevelser som vi kommer att dela med oss av, både här på bloggen och även i andra former någon gång i framtiden…

Avslutar med en inspirerande ”Anekdot för sänkande av arbetsmoralen” som ger en liten tankeställare.

Nu vill vi väldigt gärna ha respons på det här! Tips? Åsikter? 🙂 Tycker du att vi är galna och korkade eller låter det här som genomförbart, modigt och härligt? Vad tycker just du?

15 reaktioner på ”Myrhammar presenterar: ”Äventyrsåret”

 1. Hade man vågat så…
  Har haft lite lösa planer på att skaffa ett jobb i Norge eller i nån av gruvorna norröver där man jobbar två veckor och är ledig två.
  Perfekt för att se världen. Men har man dessutom någon som vågar ta det steget med en är det ju så mycket lättare.

  Lycka till

 2. Lev det liv ni vill såsom ni och enbart ni väljer. Så helhäftigt att hitta en tvåsamhet där båda faktiskt vill göra och leva lika!!!
  Tycker då lilla jag som inte har utfluget barn ännu….. men sen så, finns inga hinder för mig heller. Och gruvan i Kiruna har jag också funderat på en och annan gång….
  Jag säger bara, Go for it!!!!

 3. Galna, ja! Korkade, icke! Inte tveka. Gör det bara! Jag menar, vad är det värsta som kan hända? Lycka till som fan!

 4. Jag säger som VW Bus. Klart avundsjuk, men alldeles för feg för att våga ta ett sånt stort beslut. Mycket nyfiken på hur det kommer gå för er! Massa lycka till!

 5. Det där med att jobba i Kiruna går säkert, om ni hittar nånstans att bo, om ni inte har en husbil förstås. Ge Järnet! Tycker er idé verkar skitkul, hoppas ni lyckas!

 6. Frisktvågat hälften vunnet
  Man blir ju lite avundsjuk att man inte vågar göra samma sak
  Önskar er verkligen lycka till
  jonny.k

 7. Åååå jag sitter här med tårar i ögonen för det låter helt fantastiskt och ni gör ju SÅ rätt !!!
  Lycka till med ert ”nya” liv och håll oss uppdaterade.
  STor kram från mig
  //Anneli Nielsen

 8. Jag tycker ni gör helt rätt.Det låter jättehärligt! o jag blir glad innuti.Det sjunger en lovsång.Det är så härligt att vi är fler i olika åldrar o generationer som inte tror på konsumtionen längre utan genomskådat den o på olika sätt hittar vägar att leva på det sätt vi vill o älskar o kreativiteten vägleder oss.Själv slutade jag konsumera för ngra år sen.Det är en hållning.
  En av mina söner har sen 10år tillbaka jobbat lite så han kunnat ägna hela sin resterande tiden filmmusik o skapande

 9. Nu är han journalist o jobbar frilans så lite han behöver för att kunna skriva o göra musik o nu åker han iväg 3v själv till Inden för att bara va,vandra ta dan som den kommer.Jag stödjer er 100%-gt!
  Jag ska vara med er i tankar o ser fram emot det ni lägger ut på sajten.
  Bryt upp,bryt upp! oändligt är vårt stora äventyr säger Karin Boye

 10. Hej på er , Det enda som är synd att vi inte får träffa er på länge , men men , Man ska följa sitt hjärta , och framför allt, man lever bara en gång !! Vi kommer att göra samma sak om några år när våra barn är utflugna !! Lycka till

 11. Ni gör SÅÅ rätt! Jag tänker detsamma: Lev!
  Har köpt en pytteliten, sprillans ny, lägenhet, som har ”allt”: ligger precis vid vattnet (Dockan, Eriksberg), pool på gården, jättelåg hyra. Där skall jag bo resten av mitt liv, tror jag. Jag vill inte sluta jobba ännu (trivs himla bra med mitt jobb), men kanske om 5 år? Och bo lite i Spanien, och lite i Wales under året. Och resa. Och skriva. Önskar er allt gott på ert äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.