Sågspån och vattenspeglar

Denna helg tog vi oss ut på på lite äventyr i trakten av Riddarhyttan. I Näverkärret finns det ett par nyutlagda cacher. Först ut var Sågen i Näverkärret där man skulle leta efter nio ledtrådar i ett gammalt nedlagt sågverk. Det var en stor och  fin gammal byggnad som man fick anledning att undersöka lite närmare, både högt och lågt. 🙂

Under sågverket låg det gamla vagnsdelar samt kuggar och hjul från själva sågmaskinen… och vatten. Spännande att försöka krypa runt och klara sig torrskodd. Det kändes lite som när man lekte ”inte nudda golv” som barn! 😀

Här är Annika på upptäcksfärd under det gedigna golvet.

Hasse tog på sig att klättra runt bland takstolarna.

Så här såg det ut på insidan av byggnaden. Vi letade säkert runt ett par timmar innan vi hittat alla ledtrådar och kunde räkna ut koordinaterna till slutgömman. Det var riktigt roligt att vara detektiv på den här platsen och vi var dammiga, sågspåniga och svettiga när det här uppdraget var slutfört. Precis som det skall vara när man har haft riktigt skoj! 😉

Nästa cache heter kort och gott Näverkärret och ligger bara ett par hundra meter bort från sågen. Det är en multi-cache där man i några steg skall undersöka den gamla järnvägsstationen. Här är det gamla stationshuset som numera ligger övergivet och håller på att förfalla.

Här är den översvämmade källaren och en gammal frysbox.

Vår gps spelade oss ett litet spratt här. Vi hamnade i en grushög och fattade ingenting, så vi fick ringa en av cache-ägarna – vår vän benganbilog som gav oss en puff i rätt riktning.

På söndagen åkte vi ut i Riddarhytte-skogen och gav oss på ett litet firningsäventyr.

Multicachen En våt väg(g) låg vid den här fina tjärnen.

Här fick man fira sig ner i två steg. Här håller Hasse på och rekar var vi skall ankra klätterrepet.

Annika gav sig ner på första steget. Det kom en liten regnskur och cachen gjorde än mer skäl för sitt namn. Väggen var våt och väldigt hal så det gällde att ta det riktigt varligt.

Vi hittade det vi skulle och kunde snart finna finalburken. Efter regnet kom det faktiskt lite blå himmel som speglade sig i den lilla tjärnen så här vackert. Vilka natursköna platser vi kommer till i den här underbara ”sporten”! 🙂

Efter det här äventyret åkte vi vidare på de små grusvägarna och kom snart till Holmsjön. Här ute på Holmsjöudde var det nästan overkligt vackert och stilla. Här följer en bildserie som får tala för sig själv. Här stannade vi kvar en bra stund och bara njöt av platsens skönhet och stillhet.

Att det kan vara så vackert i den här årstidens gråhet och dimma.

Här vid Holmsjön fick Annika anledning att dra på sig vadarna för att gå ut till Holmsjöö. I vanliga fall skulle man kunna gå ut till ön med gummistövlar, men efter allt regnande den här sommaren och hösten så var vattennivån hög. Det kändes bra att kunna ”älga” över utan att vara rädd för att plurra. 🙂

Tänk att man så oväntat och så nära hemma kan hitta platser och stämningar som riktigt tar andan ur en. Vi har upplevt så mycket och rest så långt och ändå är Holmsjön en av de vackraste platser vi har besökt.

En reaktion på ”Sågspån och vattenspeglar

  1. Nu blir jag ju riktigt rörd. Att cacher, som ja varit med och lagt ut förtjänar en blogg av dig Annika! Fina bilder är det och du har helt rätt. Holmsjön kan vara riktigt vacker så härpå hösten. Som alltid är det trevlig läsning när du och Hasse är i farten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.