Kors och tvärs i Korsheden

Idag tog jag en tur i Korsheden som ligger norr om Söderbärke. Målet var både att komma ut på tur samt att logga en geocaching-serie som heter The Big W. Den består av 14 geocacher är utlagda som ett stort W på kartan och följer därför inga stigar eller vägar. Det var lite spännande att ge sig ut i terrängen och försöka hitta det smidigaste sättet att ta sig från cache till cache, kors och tvärs genom skogen. Det är lite som orientering, fast med gps istället för karta. Redan efter en liten stund ställdes jag inför utmaningen att korsa det här vattnet.

Vatten i Korsheden

Jag hittade ett ställe att vada över i ena änden av den lilla tjärnen. Turen fortsatte in i fin gammal skog och mitt i skogen fanns den här mossiga muren. Det här området var till största delen åkermark fram till skogen planteras på 1960-talet. Det var svårt att se nu när träden växte höga och mossan frodades. Endast muren och lite andra stensamlingar vittnade om gamla tider.

En mur mitt i skogen

Då jag passerat en bäck så mötte jag en groda som satt och funderade lite innan den hoppade vidare. Visst var den fin!? ❤

Vanlig groda

Efter grodmötet kom jag visst in på någons privata lilla väg. Här satt det kreativa skyltar och figurer. Det fanns också en träsk-krokodil och spår från de stackars människor som den hade slukat. 😀

 

 

Efter denna lilla konstrunda kom jag ut på en liten grusväg. Här blommade rallarrosorna och jag anade en sjö mellan trädstammarna.

Rallarrosor

En massa fjärilar flaxade omkring och sög nektar från blommorna i vägkanten. Bland annat den här citronfjärilen i bilden här nedan.

Citronfjäril på klöver

Snart var det dags att ge sig ut i terrängen igen för att ge sig i kast med ganska tuffa sträckor. Jag fick bestiga ett litet berg, korsa ett kalhygge med massor av ris. Detta var verkligen en utmanande men rolig runda. Här har jag samlat de sista bilderna i ett bildspel.

 

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag var rejält trött i både fötter och ben när jag klarat av denna krävande caching-runda. Men också nöjd efter fina upplevelser i varierande terräng och natur. Jag kan varmt rekommendera en tur i skogarna kring Korsheden. 🙂

Ha en fin vecka!

4 reaktioner på ”Kors och tvärs i Korsheden

  1. Spännande tur! Fina bilder! Vacker kontrast med de lysgröna lönnbladen och skogsfräken mot det mörka och grå. Bra kämpat mot krokodiler och genom tjärn!

    • Tack, ja det var en spännande tur. Man skulle ha haft en orienteringskarta så man såg alla små gölar och berg, men det gick ju bra ändå. 🙂 Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.