Midsommar i Trummelsberg

Vår midsommar firade vi som vanligt med övernattning ute i naturen. På grund av att bilen krånglade lite så föll vårt val på Trummelsberg som ligger någorlunda nära hemifrån. Här tillbringade vi vår midsommar förra året också. I Trummelsberg finns ett vindskydd, två grillplatser och en brygga ut i sjön Stora Kedjen.

Stora Kedjen i Trummelsberg

Då vi anlände surrade humlor omkring och fjärilar flaxade över ängen. Vid dessa vildhallonsnår lyckades jag fånga en blåvinge och en humla på samma bild. 

Blåvinge och humla

Det finns inte så väldigt mycket blommor kvar efter värmeböljan, men jag fick i alla fall ihop till sju sorter som det ska vara i midsommartid. Jag hittade till och med ett par midsommarblomster som inte var överblommade. 🙂

Vi installerade oss i det fina vindskyddet och lagade lite enkel midsommarmat. Vädret var ganska typiskt för midsommarafton – sol, moln och regn om vartannat. Solen sken då vi anlände på eftermiddagen, men molnen färdades snabbt över himlen och det kom små skurar. Som tur var kunde vi mysa vid en brasa denna gång då eldningsförbudet för Västmanland upphävdes den 21:a juni.

Det är något ursprungligt och meditativt att sitta och titta in i en brasa och låta samtalen och tankarna bara komma och gå. Det var mysigt att till slut få krypa ner i sovsäckarna och lyssna till brasans sprakande och enstaka fåglar som sjöng i kvällningen. Vi sov gott och vaknade till en solig och fin morgon.

Här i Trummelsberg finns också dessa märkliga pelare som du ser i bilden här nedan. Det är lämningar från Trummelsbergs bruk som grundades av Olav Trummel (därav namnet Trummelsberg) år 1622 och lades ner 1907.

Kolhuspelare i Trummelsberg

Dessa slaggstens-pelare bar upp taket till kolhuset som hörde till bruket. De har nyligen genomgått renovation då flera av dem höll på att rasa. Fint att man bevarar denna unika miljö.

Kaffe på gång i Trummelsberg

Efter förmiddagskaffet var det dags att packa ihop utrustningen i våra ryggsäckar och bege oss hemåt. Det blev en fin midsommar, trots att vi fick ändra lite på våra planer. Trummelsberg är en otroligt fin plats som vi gärna återvänder till igen och igen. Sista bilden får bli på en grågås (tror jag) som huserade på den nedre delen av ängen. Den tittade lite misstänksamt på mig då jag närmade mig med kameran. 🙂

Grågås på ängen i Trummelsberg

❤ Hoppas du också har haft och har en fin midsommar! ❤

4 reaktioner på ”Midsommar i Trummelsberg

  1. Fina bilder, tack! Bra att pelarna bevaras, blir väl vackrare om några år, när de fått lite patina igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.