Midsommar-övernattning i Trummelsberg

För tredje året på raken, så valde vi vackra Trummelsberg till vår Midsommar-övernattning. Där är det så vackert med ängen, blommorna, skogen och sjön.

Bryggan i Trummelsberg

Vi anlände tidigt på eftermiddagen, installerade oss i det fina vindskyddet och började sedan fixa lite enkel midsommarmat.

Midsommar är naturens höjdpunkt och i år har det verkligen varit en prunkande sommar så här långt. Det är härligt att fira denna högtid ute i skog och mark. På ängen blommade både midsommarblomster och prästkragar.

 

I kvällningen tände vi en brasa och satt och myste. Vi fick sällskap en stund av en äldre kvinna som var ut och vandrade med en lånad hund. De skulle tälta nere på ängen.

Midsommar-brasa i Trummelsberg

Vi fick en mysig kväll. Det blåste en fläktande vind hela kvällen som höll mygg och knott borta. Vid halv elva kröp vi ner i våra sovsäckar och sov riktigt gott. På morgonen lyste solen in i vindskyddet. Jag vaknade tidigt och gick en liten tur i närområdet för att riktigt njuta av fågelsången och den prunkande naturen.

 När Hasse vaknat åt vi frukost, njöt av solen och bestämde oss sedan för att lämna våra tunga ryggsäckar i bilen och vandra lite längs bruksleden. Det var så fint att vandra en bit av etapp 13 mot Stora Trehörningen. Man passerar björkskog, gammal tallskog och flera fina sjöar.

Vi såg en fin groda som satt på en bro som vi passerade. 🙂

Grodan på bron

Vi såg också en svamp, en sopp, som hade vuxit sig riktigt stor. Det är ovanligt att se så här runt midsommar.

En sopp

Det blev en fin tur och vi var nöjda när det till slut var dags att vända tillbaka mot Trummelsberg igen. När vi närmade oss bilen passerade vi de fina pelarna till det kolhus som en gång stod här.

Sista bilden blir den vackra ängen i Trummelsberg, belyst av morgonsolen.

Morgonsol i Trummelsberg

Hoppas att du också har haft en fin midsommar!

Tack för oss och ha en fin kommande vecka! 🙂

7 reaktioner på ”Midsommar-övernattning i Trummelsberg

  1. Härliga naturbilder, tack! Gullig groda, vackra pelare vid f.d. kolhuset, men det tar några år innan de ser gamla ut igen efter renoveringen.

  2. Alltså vilka fantastiska bilder ni tar o vilka upplevelser ni ger er själva. Jag blir alldeles uppslukad av era fina utflykter. Men jag undrar, hur tusan vet ni var alla vindskydd finns..?

    Jag har en tanke med att prova lite ”light” med mina barn nån natt men vet inga platser med vindskydd. Tänkte ev ta båten till kalvön som första tripp men vet inte vilken sida av ön jag ska leta på 🤪

    • Vad roligt att du blir inspirerad att ge dig ut och övernatta i naturen. 🙂 Kalvöns vindskydd ligger på den sydligaste delen av ön. Det finns en facebook-grupp som heter ”vindskydd i norden”. Där kan man få bra tips om vindskydd. Bruksledens hemsida är också ett tips på var det finns vindskydd och även fina övernattnings-stugor. Lycka till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.