Sagolika dagar

Nu fylls eftermiddagarna av ett gyllene ljus och det finns mer tid av dagsljus efter jobbet att använda till små turer i vår närhet. En dag blev det en liten tur i Tananger där jag jobbar.

Gyllene ljus

Gyllene ljus

Det är tacksamt att fotografera i detta milda eftermiddagsljus. Allt blir till guld. Se bara den här kotten som satt på en torr tallruska.

Guld-kotte

Guld-kotte

Man känner sig nästan som Kung Midas i sagorna. 🙂 En annan figur som kändes alldeles sagolik var den här lilla rödhaken som plötsligt satt alldeles tyst och stilla ute i våra buskar en gråkall dag.

En röd liten fågel

En röd liten fågel

En dag lyckades jag också fånga en vigg i flykten. Det blev en ganska häftig bild, trots att skärpan inte blev den bästa. Se vilka lysande orangea ögon de har.

Viggen flyger

Viggen flyger

Trots att jag är ute väldigt mycket på jobbet så är det härligt att komma ut varje eftermiddag och njuta av det sista ljuset. Här låg det lite is i kanten av en å.

Isdroppar i kanten

Isdroppar i kanten

Här låg det också lite is i sötvattens-pölarna på strandhällarna i Tananger. Det skapade en ganska matt och annorlunda spegling.

Is i sötvatten-pölen

Is i sötvatten-pölen

Is är också det som skapar den här snygga speglingen av solnedgångsljuset på Selestranden några kilometer söderut från där vi bor.

Is-spegel

Is-spegel

Till sist tar vi ännu en bild av den lilla rödhaken. Visst är den nästan hjärtskärande söt?!

Den lilla rödhaken

Den lilla rödhaken

Med det vill vi passa på att önska en trevlig helg!

31 reaktioner på ”Sagolika dagar

 1. Bilderna blir ju bara bättre och bättre! Rödhaken har alltid varit min favorit med sitt lilla, kolsvarta öga. Såå fin bild! Tack för att du delar med dig!

 2. Underbara bilder tack! Ja n får verkligen följa ljusets återkomst. Vackra bilder när solen går lågt! Kram och ha en fin helg vi hörs i morgon!!!!

 3. Helt underbara bilder!! Man vill ju bara titta mer och mer!! Vilken tur att du tycker om att vara ute och att vi får se det du ser!! Tack för att du delar med dig! 😃

 4. Kanonfina bilder! Det verkar vara riktigt vackert hos er. Här hänger gråa moln lågt och det börjar bli kramsnö, inte alls lika fotogeniskt 😛 Man får försöka njuta ändå. Trevlig helg på er! ❤

  • Tack Anna! 🙂 Ja det är fint. Idag har vi 6 plusgrader men det blåser 17 sekundmeter. Det blir att kliva i overallerna och gå ut en sväng ändå. Kram på dig!

 5. Jättefina bilder! Speciellt den sista på rödhaken! Underbart ljus utanför Stavanger.
  Kul att du varit på nordkap, det har jag med. 🙂
  Allt gott till dej!

 6. Helt underbara Bilder. Ni blir bara bättre ochbättre (från ett redan bra utgångsläge!) på att fotografera eller så är det så att era bilder tilltalar mig ännu mer för varje gång. Nu kan jag snart gå hem från jobbet med ett leende på läpparna efter denna dos med solstrålar fångade i era foton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.