Gyllene ljus och speglingar

Gårdagens tur med min mamma nere vid Uggelbo blev helt magisk. Det är inte ofta sjön Stora Aspen ligger blank som en spegel, men det gjorde den igår. När vi startade vår tur såg man en ljusning i horisonten och det var nästan så att solen kikade fram.

Det ljusnar i horisonten

Så vackert det är med det gyllene januari-ljuset. Varje liten skiftning är välkommen efter alla molniga och grå dagar. Det var lite små krusningar på vattnet emellanåt som speglade ljuset så fint.

Lagom till vi nådde ängen vid Skeppmora så kom solen fram. Så underbart! 🙂

Ängen vid Skeppmora

Det var ett par minusgrader och solens strålar gnistrade i det lilla snötäcket på ängen. Det var fantastiskt att gå ner mot vattnet och njuta av denna dags stillhet och skönhet.

Då vi gick tillbaka fortsatte solen att skina och vi stannade ofta och bara njöt av både solstrålarna och utsikten. I Skeppmoraviken låg det både is och snö. Här såg vi spår i snön från det vi tror är minken som håller till här.

Minkspår i snön i Skeppmoraviken

Ibland blir det så där vackert, så att det känns som att tiden står still. Så var det igår. Så fantastiskt stilla och magiskt. Nästan så att det kändes overkligt. ❤

Stora Aspen som en spegel

Här nedanför har jag samlat några bilder i ett galleri för att visa hur fantastikt fint det var den här januaridagen. Ön som syns på flera av bilderna heter Storön.

Så härligt att få njuta av solen, om så bara för en liten stund. Lagom tills vi kom tillbaka till bilen så hade solen gått i moln igen. Vi prickade verkligen in rätt tid för den här turen.

Januarisol vid Uggelbo

Ha nu en fin kommande vecka!

8 reaktioner på ”Gyllene ljus och speglingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.