Fåglar i Allhelgona

Vi har börjat mata fåglarna här i våra buskar och en dag satte jag mig på en stol för att försöka ta lite bilder. Det dröjde inte länge förrän en liten blåmes vågade sig fram. De är små, men kaxiga. 🙂

Blåmes

Den modigaste

Efter blåmesarna vågade sig även talgoxarna närmare.

Talgoxen

Talgoxen

Sedan kom gråsparven, här med ett solrosfrö i näbben.

Gråsparv hane

Gråsparv hane

En morgon när jag cyklade till jobbet så fick jag syn på en fasan ute på strandängarna. Lyckligtvis så var det en av de få gånger jag hade kameran med mig och jag lyckades få en hyfsad bild, trots att det var lite gråmulet och mörkt. Vi stirrade på varandra en stund.

Fasan

Fasan

Jag ska smyga mig dit någon ljusare morgon och se om jag kan få lite bättre bilder.

Idag är det Alla Helgons Dag. Den firas inte i Norge så som vi gör i Sverige, men vi ska tända ljus både ute och inne här hos oss. Vi tänker på alla kära som har lämnat denna värld.

Ett särskilt ljus tänder vi för en nära vän hemma i Sverige som alltför tidigt gick bort i cancer för två veckor sedan. ❤

Ett ljus för de kära

Ett ljus för de kära

Ha en fin Allhelgona-kväll!

13 reaktioner på ”Fåglar i Allhelgona

 1. så fint med fåglarna. .jag älskar själv fåglar mycket!
  Nu när jag o min dotter flyttar till Vadstena skukke jag så gärna vilja mata fåglarna under vintern..
  Vi bor i lägenhet..vi har ett stort träd utanför vardagsrumsfönstret (men jag når nog inte upp.) .ska se om det finns buskar.. (vi bor fortfarande på Verksta’n)
  direkt utanför fönstret kanske man inte får för värden o grannar.Vi vor ju på 2:a våningen. .
  Jag tycker så mycket om fåglar o saknar det o saknar de fåglar som flyttat nu..
  Du berättar så fint o kärleksfullt om fåglarna ni har så nära inpå. .
  Jag tände också ljus på kyrkogården o här hemma, alla ljus jag hade o höll dem brinnande till långt in på natten..
  tänker också mycket på Ulrika o Lina. .
  så smärtsamt. .följde hennes blogg in i det sista..

  • Tack Ann-Katrin för dina fina och värmande ord! ❤ Ja, visst är det underbart med fåglar runt knuten. Lycka till med flytten till Vadstena som ju är en underbar stad, en av mina favoriter i Sverige. Hoppas ni kan mata fåglarna på där. Varm Kram!

 2. Hej med jer. Nu lærte jeg et nyt svensk ord, dem kan jeg ikke få nok af: Käxige, på dansk hedder det kæphøj 🙂
  I er gode til at fotografere sommerfugle, så jeg venter spændt på flere flotte billeder fra buskene. Blåmejsen er én af mine favoritfugle, måske er det fordi den er käxig 🙂

  • Hej Hanna! 🙂 Nu blir det nog inga sommerfugler att fotografera förrän till våren, men man vet aldrig när vädret är så mild som det är nu. Blåmesen är en av mina favoriter också. Kæphøj var ett härligt ord. Ha det gott, det är alltid så härligt att få följa med på dina vandreturer.

 3. Åh vad underbara dom är fåglarna och viken härlig upplevelse med fasanen hoppas du får möta den igen. Vi matar också och det är härligt med alla fåglar som kommer dit, nu tror jag flyttfåglarna har lämnat oss för varmare trakter. Tack Annika för underbara bilder!!! Tände ljus för våra nära och kära och tänkte särskilt på Lina som mist sin mamma så tidigt i livet. Kram finaste ❤ ❤ ❤

  • Tack! Ja det var en fin upplevelse med fasanen och kul att kolla upp i djurboken sedan. 🙂 Visst är det härligt att sitta och titta på fåglarna. Våra fåglar flaxar i luften och kikar in genom fönstret när maten är slut. Det ser så kul ut. 😀 Kram finaste Mamma! ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.