Tillbaka

Hej nu är vi tillbaka efter några intensiva och härliga dagar hemma i Sverige. I Fagersta blev det inte så mycket tid för skogsturer och fotografering, men en morgon gick jag upp tidigt och fångade lite morgonfrost. På nässlorna var det fina mönster.

Frostblad

Frostblad

Den här torra blomställningen blev extra vit och glittrande i den tidiga morgonsolen.

Morgonsol

Morgonsol och frost

Vi har varit lite trötta efter den långa resan till och från Sverige och vädret har inte varit det bästa. Vestlandet har levererat en hel massa regn och blåst, men några små turer i närområdet har det blivit. Här nedan blommande kärleksört med utsikt ut över havet och Rægestranden.

Kärleksört

Kärleksört

Regndroppar på balsaminen.

Regndroppar

Regndroppar

Höstfärgerna är så fina. Här var det en palett med intensiva färger.

Färgpalett

Färgpalett

Ett annat färgrikt blad i den för årstiden sällsynta solen. 🙂

Höslöv

Höstlöv

Till sist en liten bergfink (bjørkefink på norsk) som var på besök här i våra buskar. Det blev inte den bästa bilden för han var lite skygg. En del bergfinkar övervintrar i de sydligaste delarna av Sverige och Norge, men de flesta flyttar till södra Europa under vintern.

Bergfink

Bergfink

Ha en fin söndag!

32 reaktioner på ”Tillbaka

 1. Vi har samma skitväder vi!
  Bilderna är så vackert färggranna! Men det behövs ju sol för att de skall visa sig. Tittar jag ut hemma, så ligger det drivor av bruna, våta björklöv på marken. Mulet är det och vinden friskar i.
  Att kärleksörten är så fin så här sent beror väl på golfströmsläget, eller hur?
  Jag blir glad av dina vackra bilder Annika!

  • Tack för den fina feedbacken Bengt! 🙂 Ja här är det mycket mildare och fuktigare. Det är sällan vi har frost (har bara haft 1-2 frostnätter hittills). Det beror nog på golfströmmen och närheten till havet. Kram och hälsa Eva!

  • Tack Inga! 🙂 Ja här är det också mycket gråväder. Man får kasta sig ut och fånga uppehållen mellan regnen. Ha det gott i Smålandsskogen.

  • Tack! 🙂 Ja man får passa på att njuta av alla färger innan löven trillar av. Vad härligt med sol. Här är det regnigt och grått idag. Ha det gott!

 2. Vackra höstbilder! Jag gillar också kärleksörten, vilken fin färg i kontrast till havet i bakgrunden! Ha det gott båda två i Norge-land! Kram!

 3. Oj nu hittade jag det nya, vackra kort på de i Sverige och Norge, Kärleksörten var ju en fantastiskt färg på. Kram och tack för fina bilder. Dom är som vackra tavlor allesammans!!! ❤ Tack och Kram ❤

  • Tack så mycket! 🙂 Nej vi använder spegelreflexkameror båda två. Nikon D7100. Vad härligt med en lång och mild höst. Då kanske den bistra vintern känns lite kortare. Ha det så bra i Norberg.

 4. Vilka underbara bilder man blir bortskämd med på er blogg. Dessa är så vackra allihop och om jag tvunget måste gilla någon lite extra vilket egentligen inte går så gillar jag regndrops bilden. 🙂 /Ha det bra

  • Tack Christina! 🙂 Ja tänk så mycket fint det finns att fota ute i naturen både i sol och regn. Man hittar ständigt nya saker och infallsvinklar. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.