Oktobernatt på Kalvön

Vi bestämde oss för att ta en sista båttur med övernattning på sjön Åmänningen, innan det är dags att dra upp båten för säsongen. En av våra favoritplatser med vindskydd är Kalvön. Dit tog vi oss den här söndagseftermiddagen. Ryggsäckarna var packade med utrustning och vi hade en säck ved med oss i båten.

På väg till Kalvön

Då vi kommit en bit ut på sjön blev vinden alldeles stilla och eftermiddagssolen speglade sig så fint i sjön.

Solspegling i Åmänningen

Vi installerade oss i vindskyddet, tände en brasa och lagade lite mat. Sedan njöt vi av oktobersolen på den här fina platsen.

Vindskyddet på Kalvön

Hasse tog en tur ut med båten för att testa fiskelyckan.

Hasse åker båt i Åmänningen

När han kom tillbaka (utan fisk) var solen på väg att gå ner. Jag satte mig för att meditera en stund i solens sista strålar. Det var en magisk kvällsstämning. 

Mediterar i kvällssolen

Vi tog en bild för att fira att detta var vår 24:e månad på raken i utmaningen ”Minst en utenatt i månaden” som vi deltar i. I två år har vi övernattat minst en natt varje månad – året runt. Hurra för oss! 🙂

Vi firar 24 månader med utenätter

Det är så tacksamt att fotografera i solnedgångsljus. Här nedan ser du ett galleri med fler bilder från den här fantastiska kvällen. Klicka för större versioner.

Då det sista kvällsljuset försvann kom månen fram och lyste upp himlen.

Oktobermåne

Det började blåsa lagom till vi skulle krypa ner i sovsäckarna, så vi somnade till vågornas kluckande mot stenarna i strandkanten. Det var riktigt sövande. Det blev ingen frost under natten men vi hade med en termometer som visade 0° som kallast, så det var på gränsen. Vi sov gott under natten.

Jag vaknade som vanligt först och då var det redan dagsljus. Solen höll på att gå upp bakom molnen. Det tog emot att lämna sovsäcksvärmen. Det gäller att snabbt komma i kläderna och få upp värmen när man övernattar så här sent på hösten. Snart sprakade en värmande morgonbrasa.

Då Hasse vaknade fixade vi frukost och kaffe, sedan plockade vi ihop vår utrustning för att ta oss tillbaka till fastlandet. Här nedan ser du Kalvöns vindskydd som ligger så fint ute på öns södra udde. Det blev en ganska kylslagen tillbakafärd.

Kalvöns vindskydd

Vi är väldigt nöjda med vårt val av denna Jubileumsövernattning. Vi fick en så fantastiskt fin kväll och mysig övernattning på Kalvön. ❤ Vi kom hem med rosiga kinder och skogsröklukt i kläderna, precis som det ska vara när man varit ute på skogsäventyr.

Den sista bilden får bli när jag lekte med självutlösaren på kameran och tog ännu en solnedgångsbild.

Annika i solnedgången

Tack för oss och ha en fin vecka!

15 reaktioner på ”Oktobernatt på Kalvön

 1. Vilken svit ni gjort! Två år dvs 24 utenätter! Den här turen ser riktigt fin ut med vindstilla och vacker solnedgång. Fina bilder!

  • Tack Bengt. 🙂 Ja, vi fick en fantastisk kväll på Kalvön. Sommarmånaderna blir det fler utenätter än en per månad, men detta är en rolig sporre att ge sig ut året runt. Kram.

 2. Åh vad fantastiska ni är som får uppleva magiska solnedgångar och soluppgångar. Man kan känna stämningen när man tittar på bilderna. härligt ❤ ❤ ❤

  • Tack. 🙂 Ja, det är alltid en fin upplevelse att övernatta ute i naturen och särskilt när man får så fin solnedgång som vi hade. Kram. ❤

 3. Hej! Tack för verkligt fina bilder och text. Undrar, ska ni fortsätta att sova ute (minst) 1 ggn per månad eller får det räcka nu..? Trevlig helg på er!

  Mvh / Best regards Staffan Sent from my iPhone Phone: +46 70 307 37 79

  • Hej Staffan! 🙂 Jodå, vi kommer att fortsätta så länge det känns roligt och givande. Denna utmaning vi deltar i är bra sporre att komma ut minst en gång i månaden och övernatta i naturen. Det är en upplevelse att sova ute och alla årstider har sin charm. Tack och ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.