Efter stormen

Stormen Sven drabbade vår kust med full kraft i torsdags eftermiddag. Då vi kom hem från jobbet så var förtältet helt söndertrasat av vinden. 😦 Vi fick snabbt försöka riva ner allt och rädda det som räddas kunde. Som tur var så hade vi det mesta som fanns i förtältet packat i plastbackar med lock.

Natten mellan torsdagen och fredagen blev väldigt orolig, det skakade och riste i husvagnen när stormen tog i med all sin kraft. Det var riktigt läskigt! Vindbyarna tog i med uppemot 40 meter per sekund, så det var otroliga krafter i rörelse. Ett tag funderade jag på att klä på mig ifall husvagnen skulle välta eller blåsa sönder för att inte vara helt oskyddad, men det blev lite lugnare på småtimmarna. När gryningen kom fick Sven ny kraft och stormbyarna fortsatte under hela fredagen för att ge med sig först framemot kvällen.

I stormens spår kom snö och kyla och så här såg det ut igår morse när vi öppnade dörren.

Vacker morgon

Vacker vintermorgon

Här på campingen hade flera riktigt stora träd knäckts, men som tur var inte över någon vagn eller hytte.

Hasse åkte och jobbade på lördagen och jag gav mig ut på en promenad här vid vår strand. Det var så vackert med allt det gnistrande vita. Här fångade jag en fågel flygande framför våra vackra berg.

Våra berg i vinterskrud

Våra berg i vinterskrud

På strandängarna flög ett par små söta gulsparvar (tror jag) omkring och letade mat. Den här satte sig på ett grässtrå som vek sig ner, det såg lite roligt ut. 🙂

Gulsparv

Gulsparv på strå

Här blev det ett porträtt mellan stråna.

Letar mat i snön

Letar mat i snön

Åt Sola-hållet sken solen så fint. Här ser vår lilla stad ut som en liten by i en saga.

Sola som i en saga

Sola som i en saga

Åt det andra hållet var de mörka molnen på väg bort. Det blev riktigt häftiga kontraster med havet, den vita snön och de mörka skyarna.

Kontraster

Snömolnen på väg bort

En sten, ett hav och snö.

Vackra kontraster

Vackra kontraster

Dimman kom smygande utifrån havet. Det var både stämningsfullt och lite kusligt.

Dimma och mörka skyar

Dimma och mörka skyar

Så här såg det ut åt det andra hållet. Tänk att det kan vara sån skillnad. Det var som att titta in i två olika världar.

Svarta stenar - vita berg

Svarta stenar – vita berg

Funderingarna efter stormen är att vi är tacksamma att skadorna inte blev större. Vi är vid gott mod och känner att det var lärorikt att ställas inför naturens otroliga krafter. Man tänker på människorna på Filippinerna som blev så hårt drabbade av tyfonen Haiyan.

När man lever så här enkelt som vi ändå gör så kan man känna tacksamhet över små saker som man tidigare tagit för givet: Att ha varmt vatten när man ska duscha, att el och internet fungerar, att kunna dricka kallt och friskt vatten, nytvättade kläder, att komma in från kylan till ett varmt och gott hem… Tänk hur perspektiven på tillvaron kan förändras.

Avslutar med en bild från i somras som jag hittade på mitt extra minneskort till kameran och som jag alldeles glömt bort. Lite fjärilskärlek. 🙂

Fjärilskärlek

Fjärilskärlek

Ha en fin söndag!

4 reaktioner på ”Efter stormen

  1. Fin läsning som vanligt Annika. Lite läskigt med husvagnen. Det finns ju såna, som blåst av Ölandsbron. Fast er är väl full av Ringnäs eller vad nu de lokala sorterna kan heta och det tynger ju ner, åtminstone så länge de är fulla. 😉
    I Källfallet har vi fått snö i ett par tre dagar, men det är inte skidföre än, tyvärr.
    Ha det så bra denna andra advent. /Bengt

      • Åh vilka underbara vinterbilder, stillhet efter stormen, otroligt vilken kraft det finns!!!! Härligt att allt är lugnt igen. Hoppas det har stormat färdigt på ett bra tag. Härligt med lilla pippin och vasstråna. Tack och ha det så bra!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.