Hellestø strand

Idag tog vi en tur till Hellestø strand som ligger bara några kilometer söderut från vår strand. Den här soliga dagen var det många som promenerade här vid havet. Som ni ser så är förra helgens snö ett minne blott. Redan på söndagen försvann allt det vita när vi fick 10 plusgrader och regn. Hela den här veckan har bjudit på riktigt mildväder.

Hellestø strand

Hellestø strand

Vågorna var ganska höga den här dagen trots att det inte blåste så värst mycket. Det var riktigt skönt att gå här vid strandkanten.

Vågorna

Vågorna brusar

Här var det två surfare som var på gång att ge sig ut i vågorna. Inte illa så här i mitten av december. 🙂

Surfing på g

Surfning på gång

Jag lekte lite med kameran och det blev ganska rolig effekt med alla silhuetter i soldiset.

Silhuetter på stranden

Silhuetter på stranden

Efter en stund gick vår tur in i en liten skog. Målet var en geocache som heter Racer2 och den är utlagd till minne av en älskad hund. Det här var ett av de ställen där han gillade att gå på promenad.

Racers promenadstråk

Racers promenadstråk

Här i den lilla skogen vid stranden var det riktigt grönt. Det var så otroligt skönt att komma ut och njuta av de få soltimmarna mitt på dagen.

DSC_1331

Grönt och skönt

Vi mötte en liten entita eller talltita. Den var väldigt söt och nyfiken.

Liten tita

Liten tita

Vi gick ut till havet igen och gick till Klepp NSEW North. Det härliga med geocaching är att man ständigt kommer till nya mål och vyer. Det här är inte långt ifrån där vi bor, men här har vi aldrig varit.

Utsikt mot Hellestø

Utsikt mot Hellestø

Observera bostadsområdet uppe på kullen. Fint läge. 🙂 När vi gått färdigt den här fina turen så åkte vi hemåt och när vi svängde in på campingen så kom dagens adventscache ut här i Sola och vi bestämde oss för att köra några kilometer extra. Trots att vi bara var 10 minuter ifrån målet så blev vi nr. 3 i loggboken. Det var en riktig folksamling häruppe på kullen.

AdVest #15

AdVest #15

Alltid kul att möta nya bekantskaper. Vi stannade och pratade en liten stund, men sen var det dags för oss att åka hem och laga mat och pyssla lite inför den nya veckan. Vi har varit hundvakt hela den här veckan åt grannens fina ”Joschi” eller ”Joss” som han kallas.

Ståtliga Joss

Ståtliga Joss

Det har varit härligt att gå ut på långpromenader med den här herren varje dag efter jobbet. En otroligt lugn och lydig hund.

Hasse har satt upp fågelmat i buskarna bakom husvagnen och jag har försökt stå alldeles stilla för att ta bilder av de små rackarna. Blåmesarna är de som är modigast så därför kommer här ett litet bildspel med just blåmesar. De ser så söta och kaxiga ut tycker jag. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ett par bilder från Hellestø strand får avsluta detta inlägg. Här är en stor och fin sol.

Stor sol

Stor låg sol

Detta var på slutet av vår tur då solen stod lågt. Vilken härlig dag. 🙂

Färgspegling

Färgspegling

Tack för oss och ha det gott!

8 reaktioner på ”Hellestø strand

  1. Åh vad vackert det är!!! Vilka fantastiska bilder ni tar!!!! Nu blev man uppfylld av den vackra naturen igen. Härligt och hjärtligt TACK!!! Det betyder så mycket att få ta del av era vandringar i den fantastiska naturen. Kram

  2. Fina strandbilder, kändes nästan lite engelskt, kul med siluetterna i soldiset, riktigt trångt 🙂 Fyndigt med en cache för hunden och blåmesen är min favorit, en riktig liten ”punkare”! Kram på er i decemberljuset och tack för fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.