Naturens nyanser

Igår morse vaknade vi till en fantastisk soluppgång. Jag gick ut för att fånga denna skönhet mellan tallarna.

Solen går upp

Solen går upp över Vestlandet

Den här veckan har varit riktigt mild och regnig. Det har gjort att gräs och knoppar åter har börjat växa till sig. Se här hur de gröna skotten kommer fram i nyponros-buskarna.

Gröna skott

Gröna skott

Så här utslagna och frodiga var de på en litet mer skyddad plats.

Frodiga blad

Riktiga blad

Apropå grönt så var havet så grönt och annorlunda en dag. Det var frånlandsvind och moln. Då ser man tydligare både den turkosa färgen och stråken av mörka alger däremellan.

Gröna stråk

Gröna stråk

Här är en annan bild där man ser mer av det turkosa vattnet.

Turkost hav

Turkost hav

Här ovan ser man också att det kommit snö uppe i bergen.

På vägen tillbaka från min lilla promenad såg jag något som jag tror är det som kallas för Trollsmör. Det är en slemsvampart som växer på stubbar och förmultnad ved.

Trollsmör?

Trollsmör?

I den gamla folktron var detta något som ett väsen som kallades för Bjära eller Trollharen hade tappat då han stulit mjölk från gårdarna. På samma stock växte också en fin Islandslav tillsammans med gul Vägglav.

Islandslav och vägglav

Islandslav och Vägglav

Till slut en bild från ett mossigt träd inne i Stavanger. Visst är dessa miniatyrlandskap vackra då man tittar lite närmare. 🙂

Landskap på ett träd

Landskap på ett träd

Med det vill vi passa på att önska dig en riktigt

Härlig och Fin Helg!

16 reaktioner på ”Naturens nyanser

 1. Så avis jag blir. Här har Kung Vinter tvingat Gumman Tö på reträtt i dagarna två. 1 dm nysnö igår och snöplogen kom. Så i morse var det dags igen med en till dm och det snöar fortfarande!
  Bilden av soluppgången ser ju nästan ut att vara målad med pastellkritor. Vackert! Och islandslaven gillar jag, kanske för att den har skäggstubb på ”bladkanterna” precis som jag har just nu. 🙂
  Fortsätt bara att fota och delge oss, som bor på den här sidan kölen. Bilderna är hur bra som helst. Tack så mycket för dem!

  • Tack Bengt! Ja vi har förstått att vintern har återvänt därhemma. Jag saknar snön och den torra kylan ibland, men för det mesta känns klimatet och den milda vintern här helt okej! 🙂 Ha det gott!

 2. Fina bilder på soluppgång, hav, mossa och bladen som håller på att komma fram. Våren är på gång hos er, vad härligt!!!. Den kommer nog tidigt hos. Här njuter vi också av havet. Kram och ha det så bra!!!!

 3. Vilka härliga bilder. Vår hos er och vinter hos oss. Hoppas bara den stannnar veckan som kommer då vi har sportlov hela familjen. Ha det bra. kramar från oss.

  • Tack Pernilla! Vad mysigt med sportlov för hela familjen. Då håller vi tummarna för att ni får härliga dagar med sol, snö och lagom kyla. 🙂 Kramar tillbaka från mig och Hasse.

 4. Vilken underbar soluppgång 🙂 Gillar också bilden med stenarna i vattnet samt alla växter som står i startgroparna inför våren !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.