Monumentet

I helgen gjorde vi en liten tur uppåt kusten. I Kvernevik ligger ett monument till minne av oljeplattformen Alexander Kielland och de 123 människor som miste livet under den storm 1980 som fick hela oljeplattformen att slå runt.

Alexander Kielland Monumentet

Alexander Kielland Monumentet

Alexander Kielland monumentet ser ut som en avbruten enorm kätting och ligger fint på en klippa här vid havet. På plattorna till höger i bilden här nedanför så står namnen på alla de människor som omkom i olyckan. Man känner både vördnad och respekt när man besöker sådana här minnesplatser.

Minne vid havet

Minne vid havet

Det var lite soldis och blåsigt den dagen, men riktigt skönt ändå att komma ut mellan regnskurarna.

Hasse och havet

Hasse och havet

En bit längre norrut låg det en liten fin lagun eller mini-hamn som Hasse fångade så här fint med sitt vidvinkelobjektiv. 🙂

Lagunen

Lagunen

På samma tur gick vi en liten promenad vid Hålandvatnet. Här passerade vi en kanal med fin och mossig mur. Jag bara älskar när naturen håller på att återta sådana här gamla strukturer.

Mossig kanal

Mossig kanal

Hasse såg en rätt skrynklig trädsvamp.

Rynkig sopp

Rynkig sopp

Vi avslutar detta inlägg med lite dagsfärska vårbilder från Tananger. Se så härligt med krokusar, ett helt fält av snödroppar och en gul blomma som jag inte vet namnet på. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ha en fortsatt fin vecka!

18 reaktioner på ”Monumentet

  1. Muren är spännande och så gillar jag det fina bildspelet också 🙂 Vet inte heller vad det kan vara för gul blomma.

  2. Åh vilka vackra vårbilder. Fina blommor som är släkt med våran snödroppe, och Krokus, vad vackert och himlen är helt underbar!!!!. Tack för fina bilder!!! Kram

  3. Vad härligt med sådana vårbilder! Här i Stockholm har krokusarna inte kommit upp ännu. Hittade ni vilda krokusar? Verkar speciellt i så fall.

  4. Snöklocka vet jag mig inte ha sett här. Har läst runt lite nu och förstått att de inte är helt lätta att få att ta sig. Men så vackra! Svalörten bildar stora vackra fält .på Långholmen lite längre fram i vår. Minns de från Öland, där jag först lärde känna dem. Tänk att det gått så lång tid sedan plattformstragedin. Den känns mycket närmare inpå. Kiellandmonumentet berör i sin välbalanserade enkelhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.