Runt Mosvatnet

Mosvatnet är en liten sjö som ligger ganska centralt inne i Stavanger.

Mosvatnet

Mosvatnet

. Turstigen runt sjön är 3,2 kilometer lång och den lilla turen tog vi en dag. Se så lummig och fint det är nu.

Otroligt frodigt

Otroligt frodigt

På ett ställe finns det ett eller egentligen flera så kallade nappträd. Barn som slutar med nappen kan komma hit och lite som en ceremoni hänga upp den här. Det ser lite häftigt och märkligt ut med alla dessa nappar.

Nappträd

Nappträd

Som om de här träden bär på någon slags märklig blomma eller frukt.

Blomma eller frukt?

Blomma eller frukt?

Även denna dag såg vi en massa dunbollar. Denna gång var det gräsandens ungar som vi kunde beundra. 🙂

And med ungar

And med ungar

Pappa and satt och sov på en sten. Hm hur är det ställt med könsrollerna i andvärlden egentligen? 😉

Vilande and

Vilande and

Här gick vägen förbi en allé med riktigt gamla träd.

Gammal allé

Gammal allé

De gamla träden var fulla av inristade kärleksförklaringar både från förr och nu. Jag gillade den här som satt på en björk.

Kärlek på björk

Kärlek på björk

Ett litet rött hus som står ute i sjön.

Lite hytte

Liten hytte

Det var en fin tur i sommarvärmen. Här kommer en bild på en liten gullefjun.

Söting

Söting

I övrigt så har vi varit på ett trevligt geocachingevent i söndags. Vi har också skaffat ett riktigt förtält till husvagnen vilket känns helt underbart. Ett stort uterum för oss att vara i och så bli det bra skugga i sommarvärmen. Tänk att nu har vi varit här i Norge i mer än ett år. Vi trivs så otroligt bra så vi blir kvar minst ett år till och sedan får vi se. 🙂 Efter midsommar åker jag hem till Sverige i några veckor för att semestra och umgås med familj och vänner. Det ska bli så härligt. Hasse åker hem en kortare sväng i nästa vecka.

Ha en fin Kristi himmelsfärds-helg!

23 reaktioner på ”Runt Mosvatnet

  • Tack! 🙂 Ja det är en härlig tid som tyvärr går alltför fort. Ibland vill man bara stoppa tiden så att man hinner njuta av allt det gröna och sköna.

 1. Hvilke herlige billeder ❤ I er eksperter i at fotografere andefugle 🙂 Fantastiske billeder og et meget sødt 'suttetræ' 🙂
  God ferie til jer,
  Hanna

  • Tack Hanna! 🙂 Vi har varit heldiga som har kommit så nära små andfugler. ❤ Det är så fantastiskt att följa med naturen och alla dess årstider. Ha det gott och God Kristi Himmelsfärds-helg.

 2. Fina bilder och kul motiv! Nappträd växer minsann inte varsomhelst. Björken med sin kärleksförklaring får mig att försöka se den lilla dottern som antagligen inte är så liten längre… Gillar allébilden…

  En härlig helg till er också! Carina

 3. Fina bilder! Vad lustigt för när jag var på fotokurs någon gång i höstas så var vi i en liten skog i närheten av Trelleborg. Där fanns också ett nappträd som jag fotade. Hade aldrig sett nappträd förut.

 4. Så vackra bilder och napparna var ju härliga som hängde i trädet. Vilken stolthet för varje barn som släpper sin napp, risken kan ju vara att när dom får syn på sin napp igen vill ha tillbaks den. Jättevackra bilder. Ha en underbar Kristi Himmelfärdshelg!!!!

  • Ja, man kanske får undvika att gå just där ett tag efter att barnet lämnat nappen. Hi hi! 🙂 Tack och ha en fin Kristi Himmelesfärdshelg därhemma i Fagersta! ❤ Kram!

 5. Takk for dette ”gjensynet” med Mosvatnet. Jeg har selv vært der og gått tur et par ganger (og skrevet blogginnlegg derfra en gang). Et nydelig sted! Fantastiske bilder du har tatt av andunger forresten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.