Tacksamhet

Jag känner en sådan tacksamhet att få bo och leva på denna fantastiskt vackra plats på jorden. Bilden här nedan är tagen tidigare i maj då de vårgröna nyanserna kunde anas ända upp på bergssluttningarna. Det här är en av mina vyer på väg till jobbet. Visst är det sagolikt!? 🙂

Som en saga

Som en saga

På den andra sidan, västerut, ligger havet. När jag går förbi Sola strand på mornarna ser jag ofta måsar och andra sjöfåglar. Här nedan sitter ett par tärnor och förbereder sig inför den nya dagen.

Morgon på Sola Strand

Morgon på Sola Strand

En morgon såg jag den här fina spinnaren av arten Allmän gaffelsvans. Den satt på stammen till en hundkex.

Allmän gaffelsvans

Allmän gaffelsvans

Tänk vad det ger mycket att vara ute i naturen och följa med i alla dess årstider och faser. Här satt en rödvingetrast och sjöng eller (hrm) kraxade i skogen.

Rödvingetrast

Rödvingetrast

Igår när jag var ute i Ølbergsskogen så kände jag plötsligt att jag var iakttagen. Jag stannade och såg mig omkring och såg då denna vackra hind bara ett tiotal meter ifrån mig. Vi stod blickstilla och tittade på varandra en lång stund. Sakta, sakta tog jag upp kameran och lyckades fånga denna skönhet på bild. En del möten i naturen är nästan magiska. 🙂

Rådjurshind

Rådjurshind

Jag lyckades zooma in till en lite närmare bild. Se så vacker hon är.

Skönheten i Ølbergsskogen

Skönheten i Ølbergsskogen

Mötet varade säkert bara ett par minuter, fast det kändes som en evighet, sedan bröts förtrollningen och hinden hoppade in i grönskan och försvann. Jag stod kvar och kände mig alldeles varm i hjärtat och tacksam för mötet med denna skönhet i Ølbergsskogen.

Här följer ett litet bildspel med lite andra bilder från naturen på Vestlandet. Bilderna är från lite olika tillfällen här i maj.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag fyller år idag och får en massa härliga hälsningar från familj och vänner. Jag är ledig och ska ta bussen in och möta Hasse när han slutar sitt jobb. Sedan får vi se vad vi hittar på för att fira dagen. 🙂

Önskar dig en fin helg!

24 reaktioner på ”Tacksamhet

 1. Ni har tagit ett stort steg. Jag känner att ni troligen inte ångrar detta. Härligt när sådana beslut belönar en med en vacker vardag. Tack för allt ni delar med er och ger mig inspiration till mycket som är vackert!

  • Tack Niclas! 🙂 Nej vi ångras oss inte ett ögonblick. Det enda negativa är att det är långt hem till nära och kära. Men vi tar en period i taget och njuter varje minut av denna fantastiska natur.

 2. Underbart när man känner den djupa tacksamheten att få uppleva så mycket underbart!!! Tack för att ni delar med er av det vackra!!! Stort grattis på din dag finaste dotter!!!! ❤

 3. Kære Annika. Hjertelig tillykke med din fødselsdag.
  Dine billeder er så smukke, og jeg genkender magien, når man mødes med en skønhed 🙂 ❤
  Kærlig hilsen,
  Hanna

  • Tack Hanna! 🙂 Ja det er ren magi och man lever på den upplevelsen länge, bär den i hjärtat. ❤
   Kär Hälsning från oss!

 4. Så underbart fina bilder allihopa! Går inte att gilla någon mer än någon annan fast fotot på Hinden är ju väldigt speciell. Att komma ett så skyggt djur så nära och lyckas fånga det på bild är ju ljuvligt. Hon är verkligen vacker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.