Havets och fjärilars magi

På grund av förkylning och regnväder, så har vi inte kommit ut så värst mycket de senaste dagarna. Här kommer dock lite bilder från en liten kvällstur här på vår strand. Detta underbara, magiska hav, det är så annorlunda och nytt varenda gång man ser det. Här sitter en fin kråka och funderar i strandkanten.

En kråka i solen

En kråka

Lågvatten, stenar, gammal tång och sjögräs kan bli en snygg färgpalett i kvällsljuset.

Härlig färgskala

Härlig färgskala

Ser du de små silhuett-figurerna/människorna som ser väldigt små ut mot det stora blå?

Två små människor

Två små människor

På en annan udde stod en fiskare i solnedgången.

Fiskar i kvällssol

Fiskare i kvällssol

Ett par fjärilar till har vi lyckats fota. Här är en nässelfjäril. Visst är fjärilar fantastiska varelser.

En Nässelfjäril

En Nässelfjäril

Här nedan en Amiralfjäril som satt och vilade sig på några torra grenar på backen.

En Amiralfjäril

En Amiralfjäril

Vitsippor har vi inte sett så mycket av här på Vestlandet, men här fann vi en som stod så fint bredvid en gammal björk. Påminner om våren hemma i Bergslagen.

Vitsippan

Vitsippan

Ett annat vitt och säkert vårtecken är den här lilla lammungen som vi såg i en hage i Tananger. Tyvärr var de på väg bort ifrån oss, men det blev en ganska gullig bild ändå. Mera lammbilder kommer så fort de blir fler ute i hagarna. 🙂

Lilla lammungen

Den lilla lammungen

Med den bilden vill vi passa på att önska dig en riktigt fin och

GLAD PÅSK!

 På onsdag efter jobbet åker vi den 90 mil långa vägen hem till Fagersta/Sverige Här i Norge är skärtorsdagen en helgdag och därför jobbar man bara halva onsdagen och sedan är det lååång helg. 🙂 Det ska bli så härligt att komma hem och få ”kosa oss” med nära och kära. Ha det så gott tills vi hörs igen!

22 reaktioner på ”Havets och fjärilars magi

 1. Åh vad vackra bilder och särskilt Nässelfjärilen mot den blå himlen fantastisk vackert. Tack för jättevackra bilder. Snart ses vi i Sverige Välkomna!!!!

 2. Skönt att ni kom ut lite ändå. Tråkigt när hälsan sätter käppar i hjulet. Kul med de små gubbarna – ger verkligen känslan av det stora blå/orange. Jag är dålig på fjärilar men nu ska jag spana – se om jag kan få se en amiral.

  Kör försiktigt och ha en go tur! Carina

  • Tack för det Carina! 🙂 Ja det är trist när hälsan sätter stopp, men då är det bra att vi bara har ett par hundra meter ner till stranden. Svårt att låta bli att gå ner när man ser att det blir vacker solnedgång. 🙂 Ha en fin Påskhelg!

 3. Fina bilder som vanligt! Så kul att få skillnaden på Amiralfjärilen och Nässelfjärilen, jag blandar alltid ihop de där två. Ja, fjärilar är väldigt vackra. Vi har faktiskt sett en fjäril här redan. 🙂

  • Tack! 🙂 Ja jag har också blandat ihop de två och måste alltid dubbelchecka innan jag skriver vad det är. Visst är det härligt när fjärilarna börjar flyga omkring. Ha det gott!

  • Tack Hanna! 🙂
   Ha en fin Påske-helg du också! Det verkar som att det blir fint vår-vær till helgen både i Sverige, Norge och Danmark. Ha det gott!

 4. Vilka vackra bilder. Jag gillade kråkan, alla färger bland stenarna och fjärilen väldigt mycket !! Jag tycker det är så svårt att hinna fånga fjärilar och insekter. De är ju så snabba och flyger iväg precis när man ska klicka av 😦 Ha det bra i påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.