Ett återbesök

Mellan regnskurarna i helgen gjorde vi ett återbesök upp till Rogaland Arboret för att se hur långt våren hade kommit bland alla olika träd och buskar där. (Den som vill läsa mer om Arboretet och se bilder från vårt förra besök där i höstas kan gå in på denna länk: Rogaland Arboret.)

Den här årstiden var det som att stiga in i en saga med all den skira grönskan och fruktträden som stod i blom.

Blommande träd

Blommande körsbär

Körsbärsträden är så fina med sina intensiv-rosa blommor. Här nedan en annan sort i lite närmare beskådan.

Körsbär i blom

Körsbärsblommor

Ett par björksorter hade utslagna små löv och musöron. 🙂

Ett annat träd som stod i blom var Trollhasseln. Se så häftiga blommor den har. Har aldrig sett något liknande faktiskt.

Trollhassel i blom

Trollhassel i blom

En liten gräsandshona hoppade ner i en av de små bäckarna och började obekymrat söka efter mat bara ett par meter ifrån oss.

Anden i bäcken

Anden i bäcken

Jag fick möjligheten att ta en porträttbild. Så vacker hon var – och vilken blick. 🙂

Anden i närbild

And-tjej i närbild

I rhodondendronlunden blommade redan en del tidiga sorter.

Vit Rhodondendron

Vit Rhodondendron

Medan andra stod i knopp.

Rhodondendron-knopp

Rhodondendron-knopp

Avslutar med en annan knopp som jag såg på väg till jobbet en morgon. Jag tror det här är någon sorts klematis.

Knopp i morgonsol

Knopp i morgonsol

Det var allt vi hade för nu. Till Påsk planerar vi att åka hem några dagar. Det ska bli så fint att träffa familj, nära och kära.

Tack för oss och ha det gott! 

25 reaktioner på ”Ett återbesök

 1. Fina bilder! Underbart med den ljusgröna färgen! Och körsbärsblommorna, vilken färgring stor! Här regnar det men det syns redan att gräset börjar sätta fart! Ska bli så härligt att träffa er i påsk! Kram på er!

  • Tack! Ja det är en ljuvlig tid vi möter nu. Det ska bli så härligt att träffa er alla i påsk! Kram till hela Karbenninggänget! ❤

 2. Ljuvliga bilder! Var nere vid Sognefjorden i helgen och insåg hur otroligt mycket längre våren på ett sätt var där. Träden var gröna men gräset vintergult. konstigt men snyggt. Gräsandshonan och Clematisen var lite extra talande. Clematis alpina kanske?

  Ha det gott! Carina

 3. Hopp om vad som väntar, ser underbart ut! Instämmer med Karbenningsgänget, ska bli jättemysigt att se er i påsk! Kram

 4. Blir ju alldeles mat av de fina bilderna. Första bilden – Narnia?
  Tack för att ni delar med er!
  Ha det så koselig båda två. Kram / Bengt

 5. Underbara vårbilder!!! Här har inte ens knopparna slagit ut. Längtar efter våren. Tack vare era bilder får vi lite vår några veckor tidigare – Tack!

 6. OOO vilka fina bilder !!! Att naturen redan har kommit såååå långt. Det har det inte hos mig i Skåne. Härliga blommande bilder och and-tjej i närbild är ju bara helt bedårande !!

  • Tack Christina! 🙂 Ja det är riktigt tidigt här i år. Ungefär så här såg det ut i naturen när vi kom till Stavanger i fjol och då var det i början av maj. Ha det fint och njut av Skåne-våren!

 7. Vackra vårbilder, längtar till det riktiga våren med allt som ska slå ut. Otroligt fina bilder ni tar!!! Tack jag njuter!!!!

 8. Såå fina bilder ♥
  Här har våren stannat upp och det är kyligt och regnigt nästan varje dag 😦 Men vi hoppas att det blir bättre väder till påsk 🙂
  Ha det gott!

  • Tack! Ja det är trist när det stannar av. Men man vill ju inte att det ska gå för fort heller. Den nya skira grönskan är den vackraste tycker jag. Hoppas på fint väder till Påsk! 🙂 Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.