Sol över Vestlandet

Det har varit fantastiskt soliga dagar hela den här veckan och det märks på naturen. Här nedan en frodig maskros som växte en vid en stenmur.

Frodiga maskrosor

Stor maskros-samling

Spindlarna är igång och väver sina nät. På detta satt daggdropparna som pärlor en dimmig morgon.

Dagg på nätet

Dagg på nätet

Enstaka fjärilar har vaknat. En (eller säger man ett?) påfågelöga satt så fint på den blommande viden. De fjärilar som flyger omkring nu i början av säsongen har övervintrat i bevingad form. Det är nog därför denna har lite skavanker. Men det förstör inte skönheten tycker jag.

Påfågelöga

Påfågelöga

De fina strandskatorna har återvänt från södra Nordsjön och påbörjat säsongens familjebildning. 😉

Kärlek på stranden

Kärlek på stranden

Det hela var över på några sekunder och de flög iväg längs strandkanten.  Visst är de fina med sina långa orangea näbbar och sina rubinröda ögon?

Flygande strandskata

Flygande strandskata

För det mesta skyms solnedgångarna av moln och skyar som ligger tätt i horisonten, men en kväll gick solskivan ända ner i havet. Här är en man som jag fångade i solen, men som jag tror missade hela solnedgången då han hade hela sin uppmärksamhet på mobilskärmen istället.

Fångad i mobil-bubblan

Fångad i solen

Är det inte en märklig och lite sorglig tid vi lever i?

Jag är i alla fall glad och tacksam att jag var nere på stranden just den här kvällen. Den var magiskt.

Solskivan går ned

Solskivan går ned

Med det vill vi önska ett trevligt veckoslut! Ha det gott!

30 reaktioner på ”Sol över Vestlandet

 1. Vilka vackra bilder!! Och mannen framför solnedgången var verkligen talande! Underbart ni har det med våren så långt gången! Här har det blåst isvindar även om solen tittat fram några gånger. Kram till Norge-äventyrarna! Ha de´!

  • Tack! 🙂 Ja det är härligt med våren. Men vi har faktiskt haft frost ett par nätter denna vecka. Det är bra så det inte går fööör fort. Till helgen blir det regn och det behövs nu. Kram på er Karbenningar!

 2. Jag blir ju alldeles matt av era fantastiska bilder. Strandskatehannen blev visst också matt, väldigt fort. 😉
  Fångad i solenbilden är ju rent sagolik! Å jag överdriver inte! Riktigt bra!

  • Oj! Tack Bengt! 🙂 Det är så inspirerande att vara ute och fånga smått och stort i naturen här. Och än mer inspirerande blir det av alla positiva kommentarer! Ha det gott!

 3. Den här gången har ni överträffat er själva med vackra bilder! Daggdropparna i spindelnätet, och strandskatan som flyger, otroligt fina bilder. Tack för det, det gjorde min dag.

 4. Härliga bilder. Syns att ni ligger några veckor före, härligt när våren kommer tidigt. Blir påmind om den fina tiden som väntar, ha en fin helg och tack för bilderna kram till Er båda!!!!!

 5. Vilka vackra naturbilder och så härligt det är att våren är på gång med stormsteg. Härlig blog du har. Här ser jag att det finns mycket inspiration att hämta. Tack!

 6. Så vackert med daggen på nätet. Ser ut som silverpärlor! Fjärilen gillar jag också jättemycket. 🙂 Jag tycker det är så svårt att fånga insekter. De hinner oftast flyga iväg innan jag hinner med att fota 😦

  • Tack! Ja man får ha både tålamod och lite tur när man ska fotografera insekter. 🙂 Det är dock lite lättare så här i början av säsongen när kylan gör dem lite lamslagna. Ha det bra!

 7. Virkelig vakkert! Fantastisk å være vitne til slike solnedganger – og alt det andre som skjer i naturen på denne tiden av året 🙂

 8. Vilka härliga bilder och en jättefin blogg!
  Stort tack också för alla ”gilla” som jag fått 🙂
  Uppskattas!
  Mvh Ulla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.