Vårstädning och förkylning

I lördags deltog vi i vårstädningen på Kvassheim – Kvalbeinstranda. Det var ett så kallat CITO event (ett event där man samlas och städar på en plats i naturen) som ordnades av geocachare + Jæren Friluftsråd. Det var riktigt härligt att träffas och gå längs den fina Jærkusten och plocka skräp tillsammans med en massa trevliga och glada människor. 🙂

Städning pågår

Städning pågår

Den här delen av kusten är bara såå vacker.

Kvassheim

Kvassheim

När vi hade städat ungefär halva sträckan, så kunde vi lägga ifrån oss säckarna på en plats och börja om med nya. Det var rätt skönt att bli av med bördan, för vi hade alla fått ihop en hel del. Den här bilden nedan med mig och skräpet är tagen av geocacharen ”Hobbis”. Tack för den.

Första högen

Första högen

Efter ännu en sträcka av städning så möttes vi av en varm grill och det blev en välbehövlig paus med grillning och umgänge. Det var kul att se så många barn som entusiastiskt deltog i städandet.

Grillning på stranden

Grillning på stranden

Vi fick faktiskt ihop hela 480 kg skräp som friluftsrådet sedan hämtade upp. Inte illa. Det känns så meningsfullt att göra en insats för miljön på detta vis.

En massa skräp

En massa skräp

Så Tusen Tack alla inblandade för en fantastisk dag!

I övrigt så har vi båda slitit med väldigt sega förkylningar sedan i påskas. Jag låg i feber i början av denna vecka och Hasse är fortfarande seg och hängig till och från. Lite trist nu när det är så fantastiskt ute, men det är bara att ta det lugnt så ska det väl ge med sig. I morse tog jag en tidig promenad och möttes av en fantastisk grönska.

Grön vår

Grön vår

Det är nu man skulle vilja stoppa tiden och bara vara ute i naturen.

Vita blommor

Vita blommor

Se bara på den här stigen. Som att vandra i en dröm eller en saga.

En tunnel av grönt

En tunnel av grönt

Jag mötte en sjungande dam som sade:”Gratulerer med dagen!” Jag såg nog ut som ett frågetecken, men nu så här efteråt förstår jag vad hon menade. 🙂 Vilken fantastisk dag!

En tusensköna

En tusensköna

Tack för oss och ha det gott!

13 reaktioner på ”Vårstädning och förkylning

 1. Härligt med gemenskap och att man gör nytta tillsammans. Det blir en hel del. Igår hade jag med mig en Coop kasse och den blev nästan full + att jag släpade hem en plastdunk som vi ska slänga på soptippen. Det känns meningsfullt att hålla efter där man ofta promenerar och njuter. Vilka underbara naturbilder och fantastiska gröna färger ni fångade på bild. Här var det vitt när vi vaknade och nu när jag gick en liten promenad haglade det. Här börjar det bli vackert grönt.
  Är inte heller pigg ännu men njuter ändå. Kram och tack från Britt Marie

  • Ja visst är det härligt att göra en insats för miljön. Vad duktig du är som plockar när du promenerar. 🙂 Här är det så fantastiskt vackert nu. Jag känner mig piggare än Hasse just nu så jag tar små turer i närområdet. Kram och Tack! ❤

 2. Det ser ut som ni har försommar, vilka vackra bilder. Det var rejält med skräp ni plockade, är det mycket som ser ut att komma från båtar och flyttit iland? Tack för rapport och krya på er.

  • Ja det var en hel del plastlådor och dunkar som jag tror kommer från båtar. Gamla trossar och rep fick vi också ihop en hel del. Annars var det mycket ”vanligt” skräp som petflaskor och plastpåsar. Tack och Kram! ❤

 3. Vad duktiga ni har varit 🙂 Det blev en hel del som ni fick ihop, verkar det! Vad underbart det är med den skira grönskan, måtte den hålla i sig ett tag ännu. Krya på er och ha det gott / Pia

 4. Synd att det ska behövas men bra med människor som tar sådana initiativ!! Bra att barn är med. Det har jag lyckats lära mina i vart fall 🙂 Försöker ta med mig mer hem än jag hade med mig ut.

  Tråkigt med förkylning – förstår frustrationen. Krya på er! Kram, Carina

 5. Att först se bilderna med skräp och städning och sedan serien av den rena fina naturen är underbart!

 6. Vad mycket skräp ni fick ihop. Vi var själva med på CITO i Märsta och vi fick också ihop en massa skräp. Vi hade en jättefin promenad i ett naturreservat fullt med vitsippor, först hittade vi inte så mycket skräp men sedan fann vi ett gammalt tältläger så då fylldes påsarna. Det visade sig sedan att alla tillsammans funnit 3 hela tältläger i skogen som nu samlats ihop. Alla var de flera år gamla så inget som använts nyligen.
  Nu har vi kylan tillbaka, och jag har blivit förkyld, hoppas ni mår bättre nu.
  Tack för de härliga bilderna, de var otroligt vackra som vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.