Stavanger Street Art

I Stavanger hålls varje år sedan 2006 en Street Art Festival som kallas för NuArt. Detta har resulterat i en hel massa fantastiskt fina konstverk på husväggar, gamla byggnader och murar. Genom cache-serien Stavanger Street Art får man anledning att kika närmare på många av dessa målningar. Det här ansiktet finns på en gammal avflagad tegelvägg. Det är bortknackad färg och murputs som skapat detta verk.

Ansikte på vägg

Ansikte på vägg

På en betongmur står de här söta barnen.

Söta barn

Söta barn

En nalle målar sin egen husvägg. 🙂

Teddy målar

Teddy målar

Bilden här nedan är väldigt uttrycksfull, men lite sorglig.

Apor och ett barn

Apor och ett barn

Se vilka detaljer när man kikar lite närmare. Imponerande.

Starka ögon

Starka ögon

Apans blick

Apans blick

Vid denna gamla industribyggnad är det fågeltema.

Gamar?

Gamar på gammal byggnad

Vad kul det måste vara att gå lös på en husvägg så här, och detta i ett helt lagligt forum. Det här är stor konst tycker jag. Här följer ett bildspel med lite fler av alla dessa Street Art-Konstverk.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kan verkligen rekommendera en tur i dessa kvarter, det var en upplevelse.

Flyger på väggen

Flyger på väggen

I övrigt så har det kommit välbehövligt regn de senaste dagarna så nu tar naturen ny fart. Hasse börjar äntligen bli bättre från sin jobbiga förkylning, så snart ger vi oss ut på någon spännande vandringstur igen.

Tack för oss och ha det gott!

11 reaktioner på ”Stavanger Street Art

  1. Tänkte först att ni ”bara” varit ute på en konsttur, men förstås så gömde sig även cacher i konsten :)) Häftiga bilder! Här har vi också fått regn men det är kallt brrrr! Ha det gott Norges äventyrare! Kram!

    • Hi hi! 🙂 Ja utan geocacherna som låg här så hade vi nog inte hittat till alla dessa fina konstverk. Hoppas vårvärmen kommer igen hos er också. Här är det 10-12 grader i luften. Kram! ❤

  2. Härliga bilder!!! Ibland lyssnar och läser jag lite förundrat när ‘folk’ klagar på klotter. Klotter gör ju en hel del tråkiga väggar, tunnlar mm mycket snyggare. Häftigast var nog första bilden. Tänk att knacka allt så rätt. Måste krävas många steg bakåt och fram igen 🙂

    Ha det gott! Carina

    • Jag tycker också att graffiti och klotter är snyggt när det är i tunnlar, på betongmurar o.dyl. Det piggar upp allt det grå. Jag är också imponerad av det stora ansiktet. Ha det bra! 🙂

  3. För mig överraskande att just Stavanger har en Street Art Festival. Verkar vara ett framgångsrecept. De sällsynta gånger som jag här i Stockholm ser bra graffiti så fotar jag och lägger ut på min blogg. Men det är ack så sällan!!! Här är mest meningslöst kludd, t.o.m. på trädstammar och stenar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.