Turer i Bergslagen

Nu är jag hemma i härliga Fagersta på semester. Det är fantastiskt vackert i Bergslags-skogarna och jag har varit ute på tur nästan varje dag med mina Nära och Kära. ❤

På tur i Bergslagen

På tur i Bergslagen

Vi gjorde bland annat en tur till Ängelsberg och såg en del av skogen som drabbades av den stora skogsbranden som bröt ut i Västmanland i slutet av juli i fjol. Det var ett kusligt öde landskap milsvida omkring. Detta är vid Stabäck, lite norr om Ängelsberg.

Skogsbranden

Skogsbranden

13 800 hektar skog drabbades av den här branden som var den största i Sverige sedan 1950-talet. —>Här<— kan du läsa mer om branden.

Förödelse

Förödelse

Nu har de röjt upp i skogen så att det går att vistas och gå här utan risk. Det var skönt att se att det på vissa ställen växte lite grönt. Undrar hur lång tid det tar för detta område att återhämta sig…

En grön fläck

En grön fläck

Efter att ha besökt brandområdet så gör det nästan ont när man ser växtligheten och grönskan så här i den vackraste sommartiden.

Igår gick vi en tur i Semla som ligger utanför Fagersta. Här går den vackra Strömsholms kanal.

Strömsholms kanal

Strömsholms kanal

Vi hade den stora turen att vara på plats när en båt skulle slussas uppåt. Det var spännande. Här öppnas den sista porten.

Slussen öppnas

Slussen öppnas

Här följer ett bildspel med fler bilder från våra härliga turer hemma i vackra Bergslagen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Avslutar med ännu en bild av den lilla Ängssmygaren. Fotad i Bråfors.

Drar in snabeln

Drar in snabeln

Tack för nu och ha det gott!

19 reaktioner på ”Turer i Bergslagen

 1. Underbara bilder på vår vackra natur. Men vilken förödelse skogsbranden ställde till. Tänk att glida fram i en båt på kanelen. Höra fågelsången och vattnets kluckande.

  • Tack Minton! 🙂 Ja, vilken förödelse och vilket enormt område som förstördes av branden. Jag fick också lust att glida fram i kanalen. Ha det bra!

 2. Härliga bilder Annika, fick inte fart på på bildspelet, härligt att uppleva omgivningarna här i Fagersta med dig ❤ ❤ ❤

 3. Som vanligt levererar du fina bilder. (Fast bildspelet på slutet vill inte visa sig. Nå´t lurt är det. De har ju alltid funkat tidigare.)
  Synd att vi troligen inte hinner ta en fika. Om ett par timmar åker vi norrut till Umeå via Vansbro. Är väl borta i en vecka kan tänka.
  Ha det så bra och hälsa till Hasse och till Norge!

  • Tack Bengt! 🙂 Ha det så bra däruppe i norr! Hör av dig om du är tillbaka före den 13:e så kanske vi hinner med en fika på hembygdsgården eller Elsas. Hälsa Eva och ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.