Midsommar i Sælandskogen

Årets Midsommar-tur gick till ett naturreservat som heter Sælandskogen. Sælandskogen ligger mellan orterna Bryne och Ålgård. Det var otroligt grönt och fint så här i den ljuva Midsommartid. Stigen gick bitvis i kanten av en sjö som man kan ana i bilden här nedan.

Sælandskogen

Sælandskogen

Det var otroligt stilla här, det enda som hördes var fågelsång och den porlande musiken från bäckar som vi passerade. Det var en magisk stämning i denna skogen.

Porlande bäck

Porlande bäck

Här kom vi till en öppnare plats vid sjön.

Hasse i Sælandskogen

Hasse i Sælandskogen

Det fanns mycket ekar här i Sælandskogen. Här växte en ung sådan i strandkanten. Ekarna har fantastiska nyanser så här på försommaren.

En ung ek

En ung ek

Vi mötte en liten skogstordyvel som marscherade stigen fram. Jag slängde mig raklång på marken för att hinna fånga den snygga blåskimrande skalbaggen med kameran.

Skogstordyvel

Skogstordyvel

På en blommande äng satt det en liten hare, som vid närmare beskådan visade sig vara en mossig trästubbe. 🙂

Haren

Hare bland smörblommor

Visst är väl naturen den bästa platsen att vara på så här i Midsommartider? Här följer ett lite bildspel för att samla våra sista bilden från en fantastisk midsommar. Sælandskogen vill vi gärna återvända till flera gånger, det var fantastiskt vackert här. Det finns också flera turer man kan göra här. Bland annat till en ödegård som heter Bjørnalia.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har haft hyfsat midsommarväder här på Vestlandet. Ingen strålande sol, men inte heller något regn. Perfekt turväder, men det kunde gärna få bli lite varmare snart.

Hoppas du har haft en fin Midsommar!

Tack för oss och ha det gott!

15 reaktioner på ”Midsommar i Sælandskogen

  1. Man kan verkligen ta in stillheten i bilderna, underbart!! Härligt med naturvandringar och vackra bilder!!! Kram ❤ ❤ ❤

  2. Otroligt fin bild på cyklisterna och solen, fantastisk! Och så de fina skogsbilderna, man riktigt känner hur man är där med er, tack!

  3. Det verkar vara en mycket trevlig plats som du skickligt har fångat med olika typer av motiv. Bilderna i bildspelet tilltalar mig särskilt mycket med mina personliga favoriter: Fantasivarelse och Vattenflöde. /Ulf

    • Tack Minton! 🙂 Ja skalbaggen är jag också nöjd med. Den ser ut som en liten soldat som marscherar vägen fram! Ja nu hoppas vi på lite sommar-temperaturer. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.