Skogens guld x 3

Nu har det varit ett litet uppehåll i bloggandet. Vi har haft fullt upp med våra bikupor. Förra helgen var det dags för slungning av sommarhonungen. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var ett heldagsjobb för två personer att hämta honungsramar, täcka av vaxet och sedan veva slungan. Det var härligt att se den gyllene blomsterhonungen rinna ut från slungan, förbi silarna och ner i tapp-tunnan.

En hel del skogsturer har det ändå blivit. I alla fall för min del. Efter regnen så började kantarellerna poppa upp i skogarna häromkring. Det är så otroligt gott med smörstekta kantareller.

Igår kväll när jag var ute i Fagersta-skogen så ramlade jag över en myr full av mogna hjortron. 🙂 Jag trodde inte att det fanns hjortron här i Fagersta. Det har jag mest plockat uppe i fjällvärlden. Så härligt när man ser de oranga prickarna lysa upp mossen. Jag fick ihop en liten bytta, så ikväll blir det vaniljglass med hjortron och valnötter, toppat med ringlande nyslungad honung. Så gott!

Det var lite om skogens guld x 3: sommarhonung, kantareller och hjortron. Så rikt det känns med naturens skafferi. Sista bilden får bli ännu en bild av ett hjortron. Det var en positiv överraskning att hitta de, enligt mig, lyxigaste bären i vår svenska natur. Nu måste jag ge mig ut och kolla upp fler myrar och mossor häromkring. Det kanske är ett riktigt hjortron-år i är. 🙂

Ett moget hjortron

Tack för oss och ha en fin vecka!  

 

2 reaktioner på ”Skogens guld x 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.