Fågel rödbröst och kalligrafi

Igår när jag gick en morgontur till stranden så mötte jag en liten rödhake. De är så söta för plötsligt sitter de bara där och tittar tyst på en. Om det inte vore för det röda bröstet så skulle den nästan vara osynlig mot stenen.  Visste du förresten att Selma Lagerlöf skrev en liten historia om hur Fågel Rödbröst förtjänade sitt röda bröst genom sitt stora mod?

Rödhake

Rödhake

Den lilla rödhaken satt som lite fundersam och lät sig villigt fotograferas en stund innan den flög in i en liten skogsdunge. Jag känner alltid en tacksamhet i sådana här stilla möten med djur och fåglar. Tack för förtroendet lilla rödhake. ❤

Rödhaken i profil

Rödhaken i profil

Jag kom ner till stranden och det låg lite dimma i viken.

Dimma i viken

Dimma i viken

Dimman  var flyktig och skingrades så fort solens strålar hade orkat sig upp över bergen. Det var så fint med den vita daggen i det här låga gräset på strandängen.

Strandäng i morgonsol

Strandäng i morgonsol

Naturen har så fin design. Se på det här grässtrået. Som den vackraste kalligrafi. Detta är konst som aldrig skulle kunna arrangeras av en människohand. 🙂

Kalligrafi

Kalligrafi-gräs

Jag kom lite längre bort på Rægestranden och här hade tidvattnet lämnat pölar efter sig som skapade så fin spegling av stenarna.

Spegling

Spegling

Jag kom hem igen med en härlig känsla i bröstet av att världen är vacker och att allt är möjligt. ❤

Vi tog en tur ner till Gandsfjorden för att verkligen ta vara på den här soliga och fina december-dagen. Mer om det i nästa blogg-inlägg. Nu vill vi passa på och önska dig en fin andra advent.

Ha det gott!

24 reaktioner på ”Fågel rödbröst och kalligrafi

 1. Det jag faller för hos min favoritfågel Rödhaken är det absolut kolsvarta och runda ögat. Sången låter enligt en fågelbok jag har som ”en porlande silverbäck”.
  Tack för dina fina bilder Annika!

  • Tack Bengt! 🙂 Ja rödhaken är en av mina favoriter också! Den är så nyfiken och plötsligt sitter den bara där och iakttar en. Vet inte om jag har hört den sjunga, men jag ska tänka på den beskrivningen. Ha det gott och hälsa Eva! ❤

 2. Oh vad vackra bilder på naturens underverk. Vilket fint ljus ni har fått in och vilken söt fågel rödhaken är. Tack för fina bilder och en Härlig Advent!!! Kram och Tack!!!!! ❤ ❤ ❤

 3. Så fina bilder! Tror du ser på naturen på samma sätt som jag. Naturen är ju oerhört vacker och mäktig om man ger sig tid att titta ordentligt. Tack! 🙂

 4. Ja, rödhaken är fin och gör sig alltid på bild. Inte alltför skygg, men som andra småfåglar sitter den sällan still speciellt länge. Men den bild jag gillar mest är de med dimma i viken. Känner riktigt hur den råkalla luften kryper innanför kläderna. Brr! /Ulf

 5. Har läst dina inlägg, och förundrats över dina vackra bilder, sen jag av en slump kom fram till din blogg. Att titta på dina bilder är ren njutning. Man kan nästan drömma sig dit där du är. Naturen är så rogivande för själen och skänker alltid en känsla av värme och tröst. Vill bara tacka för att du delar med dig av naturens skådespel.
  Hälsningar
  Anna-Karin

  • Hej Anna-Karin! 🙂 Ja visst är naturen fantastisk. Ständigt föränderlig, rogivande och så hoppfull. Tack för dina fina ord – de värmer i själ och hjärta. ❤ Ha det gott!
   //Annika

 6. Rödhaken är fotograf-vänlig. Kommer ofta nära och tittar nyfiket på en medan man knäpper. Dessutom en liten tuffing. En del rödhakar övervintrar, och hittar de bara mat och lite skydd klarar de av även riktigt långa och hårda vintrar. Och så börjar de med sina härliga silver-drillar när det blir vår.

  • Ja rödhaken är en favorit då de är så otroligt söta och nyfikna. 🙂 Här på Vestlandet ser man många övervintrande rödhakar. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.