Att möta den nya dagen

I morse trotsade jag kylan (-8 grader), tog på mig varma kläder och gick ut tidigt för att möta den nya dagen. Jag gick till andra sidan här i Fagersta och tog sedan Linjan mot hembygdsgården. Solen hade ännu inte gått upp, men himlen var magisk i lila, rosa och gult.

Innan soluppgången i Fagersta

Jag fortsatte längs skogskanten och den vackra morgonhimlen kunde anas också mellan träden.

Vackert ljus mellan träden

Då jag kom ner till en av mina favoritplatser här i Fagersta, satte jag mig för att invänta soluppgången. Under tiden beundrade jag utsikten ut över sjön Kratten och Västanfors kyrka.

Snart såg jag solskivan gå upp ovanför järnvägsbron.

Solen går upp vid Västanfors kyrka

Både jag och den gnistrande snön träffades av solens första strålar. 🙂

Jag dröjde mig kvar och såg den nya dagen vakna. Småfåglarna började flyga omkring högt uppe i träden och kvittrade lite försiktig. Det knäppte lite här och där i buskar och träd. Isen sjöng med dova toner.

Jag ville bara dela med mig av denna härliga upplevelse av att möta den nya dagen. ❤

Ha nu en fin vecka!

23 reaktioner på ”Att möta den nya dagen

  1. Nu har jag orienterat mig på kartan. Fina bilder. Dessutom noterade jag att det var Slussvaktarstugan på en bild. Kollade i min fil över diverse olika släktgrenar, och hittade en man som vid någon tid under 1900-talet var slussvakt i Fagersta/Västanfors. Undrar om han bodde där. Slussvaktens gumma kom söderifrån – från Odensvi nämligen.

  2. Fantastiskt vackert. Gör en fotobok och ge ut. Vilken konstnär och du är med universum här och nu. Underbart Annika! 🙏❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.