Håtangen

I helgen tog vi en tur i ett område som heter Håtangen. Det är en vacker plats på Jæren där Hå-älven möter havet. Vi startade vid den här fina hängbron som ingår i geocache-serien Over Håelva.

Bron över Håelva

Bron över Håelva

Det blåste en isande vind, men det var ändå härligt att komma ut och se lite nya vyer. Här låg det ett gammalt övergivet hus i en hage.

Ett hus på Jæren

Ett hus på Jæren

Här hade vi gått längs älven och nästan kommit ut på själva Håtangen.

Håtangen

Håtangen

Något som präglar Jærkusten är dessa mängder med rullstenar och morän, transporterade hit av inlandsisen. Det är så vackert. Här ute på Håtangen ligger några sjöbodar och en liten mini-fyr. På den här bilden här nedan kan man också ana Obrestads fyr på udden långt borta till vänster.

Utsikt från Håtangen

Utsikt från Håtangen

Här är den lilla fyren i närmare beskådan.

Liten fyr

Liten fyr

Det var så vackert med älven, havet och de små bodarna. Just här möter älvens söta vatten det salta havet och skapar en unik miljö för både fåglar, växter och smådjur i vattnet.

Sjöhusen på Håtangen

Sjöhusen på Håtangen

Ännu en bild av den fina hängbron på vägen tillbaka. Det gungade härligt när man gick över den.

Hängbron

Hängbron

Vi kom tillbaka till Hå gamle prestegård där vi parkerat bilen. Då var vi nöjda med denna lilla tur på några kilometer i den isande kalla vinden. Det är så skönt att komma hem till stugvärmen med rosiga kinder och trötta ben, påfylld av en massa nya härliga vyer och intryck.

Tack för oss och ha en fin vecka!

10 reaktioner på ”Håtangen

  1. Hej Annika. Det er herligt at opleve de smukke vandreture, selvom vinden er isnende. Der er noget særligt over steder, hvor å og elv mødes med havet. Spor i landskabet efter istiden er altid seværdigt ❤ …og i tilkøb et lille fyr, det er meget nuttet 🙂
    Mange hilsner,
    Hanna

    • Hej Hanna! Tack för det! 🙂 Ja visst är det härligt att vara ute på vandreturer i alla slags väder. Ha det gott. Mange hilsner till dig härifrån Vestlandet!
      //Annika

  2. Åh vilken fin tur ni gjorde. Vilket vackert ljus det är också. Det är verkligen vackert i Norge!!!! Kram och tack!!! ❤

    • Tack! 🙂 Ja det var en härlig tur, trots den kalla vinden. Men det är härligt att komma in med rosiga kinder och en massa nya intryck. Kram och Tack! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.