Vestlandsvindar och Explosioner

Här är vi igen. 🙂 Vi har haft väldigt dålig internet-uppkoppling här hela veckan, men nu har vi fixat så att vi kan surfa igen. Apropå surfa så såg jag ett gäng surfare nere vid stranden tidigare i veckan. Häftigt att se när de väntar in den rätta vågen och sedan kastar sig ut för att fånga den.

Fångar vågen

Fångar vågen

Här är en tjej som surfade länge på denna våg.

Surfar på vågen

Surfar på vågen

Det var riktigt häftigt att se surfare som inte surfade med hjälp av segel eller drake, utan på ren vågkraft. Det skulle vara kul att prova någon gång. 🙂

En dag förra helgen tog vi en tur några kilometer nedåt kusten och kom till Sele hamn där detta fina sjömärke finns.

Ett sjömärke

Ett sjömärke

 Vid cachen Båken var utsikten väldigt fin ut över den idylliska lilla hamnen med små nymålade båthus.

Sele havn

Sele havn

Se hur sjöfåglar och änder samlas på läsidan (små svarta prickar) för att få skydd från den hårda vinden. Här är en lite närmare bild som visar hur änderna samlas i skydd av stenar och klippor när det blåser kraftigt, vilket det gör nästan jämt här.

Änderna söker skydd

Änderna söker skydd

Här är  vi på väg tillbaka till bilen i det fina eftermiddagsljuset.

Hasse vid Sele havn

Hasse vid Sele havn

Nu märker man nästan för varje dag att vi går mot ljusare tider och det är så härligt. Visserligen har många dagar varit grå och regniga, men när det spricker upp mellan skyarna och molnen så är det fantastiskt vackert.

Vackert ljus

Vackert ljus

Igår var vi till Universitetet i Stavanger på Geocaching-eventet Geocaching for alle – Tech Event. En riktigt härlig dag med föreläsningar och lektioner Geocaching-relaterade ämnen. Det var kul att träffa nya och gamla bekantskaper. Dagen avslutades med en riktigt häftig Kemi-show. Ett litet bildspel från den kommer här. Tyvärr är det ingen vidare kvalitet på bilderna då de är tagna med mobilen. Men lite kul att visa ändå. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Avslutar detta inlägg med en opublicerad fjärilsbild från i somras. Jag har återupptäckt lite bilder som jag inte har gjort något med hittills. Tänk vilka märkliga varelser det här är när man kikar på dem i närbild.

Pärlemorfjäril

Pärlemorfjäril

Härligt att vi går mot våren med stormsteg. Det ska bli spännande att följa den utvecklingen här på Vestlandet.

Med det vill vi önska en fin söndag!

10 reaktioner på ”Vestlandsvindar och Explosioner

  1. Starkt gjort att vara surfare i Norge! Havet har väldigt fin färg på surfbilderna, riktigt grönt! Fint med båthusen, stranden och ljuset! Här slaskar det men det är kanske också ett vårtecken. Längtar efter ljuset, vi har levt utan sol länge nu tycker jag! Ha det gott fina ni!

    • Ja, havet är turkost och det ser man bäst när det är lite mulet, så att inte solen och himlen speglar sig i vattnet. Synd på den fina snön som ni hade, men det kanske kommer igen innan vintersäsongen är slut. Hoppas på ljusa och fina dagar både hos er och här hos oss. 🙂 Kram på er Karbenninggäng!

  2. Fina bilder, häftigt med båthusen där taken ligger på nån stenmur, ser det ut som. Tufft och surfa mitt i vintern. Ha det! Kram

    • Ja det var någon slags gemensam grundvägg av sten och så trä uppå. Visst är de tuffa som surfar på vintern, trots att de har våtdräkter på sig. Kram!

  3. Vilket vackert ljus på bilderna. Tuffa surfare det måste vara kallt i vattnet. Underbara fina bilder, det ser så friskt och rent ut om man jämför med Thailand. Kram finaste ha en fin vecka !!!! Kraaaaam!!!!!

    • Ja här är det friska vindar. Men den här veckan har varit mildare med 7-10 plusgrader. Idag regnar och blåser det. Kram och ha det fint där i Thailand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.