Tre dagars vandring på Bruksleden – Del 1

Vi bestämde oss för att ta en tre-dagars-tur på bruksleden för att pröva på hur det känns att gå lite längre med full utrustning. Vi packade mat för tre dagar, vatten, liggunderlag, sovsäckar, stormkök, kläder och andra nödvändigheter. Min ryggsäck vägde 11 kg och Hasses 16 kg. Sedan hade vi dessutom våra kameror på ett par kilo vardera i kameraväskorna.

Här startade vår vandring i tisdags vid foten av Landsberget. 🙂

Annika är redo

Vårt mål för dagen var Trummelsberg. Dit är det ca 5 kilometer och det tyckte vi var lagom att börja med då vi mest har gått dagsturer med betydligt lättare och mindre ryggsäckar. Efter stigningen upp på Södra Landsberget så tog vi en fikapaus i solskenet.

Paus i vårsolen

Snart fortsatte vi vandringen. Fåglarna sjöng, vi såg några rådjur på håll och det kändes så härligt att vara ute på de fint uppmärkta stigarna.Här passerade vi en fin björkskog.

Hasse i björkskogen

Då vi närmade oss Trummelsberg så kom vi först till dessa gamla märkliga pelare. Här låg ett kolhus, rester från det som en gång var Trummelsbergs bruk. Pelarna har nyligen genomgått en renovering så nu ser de inte fullt så gamla ut som de gjorde för ett par år sedan, men det är fint att denna unika miljö bevaras till eftervärlden.

Nyrenoverade pelare

Efter ytterligare några hundra meter så var vi framme vid vårt mål och det hade gått riktigt bra att gå med våra stora och tyngre ryggsäckar. Nu hade den mesta isen gått upp från sjön Stora Kedjen som ligger här. Visst är det härligt med öppet och porlande vatten.

Brygga i Stora Kedjen

Här vid det fina vindskyddet slog vi läger och njöt av solens sista strålar i den fina skogen.

Vi satt och inväntade kvällningen vid en värmande brasa. Koltrasten sjöng sin melankoliska sång och det kändes så härligt att bara vara ute i den underbara naturen som nu andas hopp om våren.

Kväll i Trummelsberg

Vi sov riktigt gott och vaknade av fågelsång samt av ett gäng gubbar i blåkläder från Fagersta Kommun som skulle se över vindskydd och eldstad inför den nya säsongen. 😀 Hi hi! Vilket uppvaknande.

Vår tre-dagars-vandring fortsätter i nästa blogginlägg och då med sträckan mellan Trummelsberg och Stora Trehörningen.

Tills dess – ha det gott och var rädda om varandra. ❤

2 reaktioner på ”Tre dagars vandring på Bruksleden – Del 1

  1. Härligt tur med fina bilder, förstår att det var en upplevelse!!!! Härligt och se pelarna som står där så fint. Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.