Äventyr i Riddarhyttan

Vi har varit på flera turer till Riddarhyttan med omnejd. Förra helgen tog vi en promenad vid Paddtjärnsvägen och vidare ner till Gäddtjärnsåsen. Det var en lagom tur i värmen som slutade vid den fina Gäddtjärnen.

Gäddtjärnen i Riddarhyttan

På vägen hem kom vi förbi en så fin klippa där det ligger en så kallad multicache (en geocache i flera steg) som heter caschnu. Vi blev så inspirerade då vi såg klippan som gick ner i Sandån att vi bestämde oss för att snarast packa ner klätter-utrustningen och försöka oss på den. 🙂 Igår var det dags att sätta dessa planer i verket. Då vi skulle vada över Sandån såg vi Blå jungfruslända, säkert en 10-12 stycken som svärmade fram och tillbaka över vattnet. Vi stannade förstås för att fotografera dessa skönheter. Se så fina de här blåskimrande sländorna är.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Då vi kom upp på berget så gick vi igenom klätterutrustningen, riggade repet och Hasse var den som fick äran att först fira sig nerför den här fina klippan. Uppgiften var att hitta två stycken aluminiumbrickor någonstans på klippan. Brickorna hade siffror instansade så att man kunde räkna fram koordinaterna till slutgömman.

Hasse firar sig ner

Hasse hittade snabbt dessa båda tal, men vi stannade för att fira och klättra lite till då det var ett tag sen. Det här var en snäll klippa och det var superkul. 😀

Inspirerade av detta äventyr stannade vi till vid Stor-Karis sten på vägen hem. Legenden talar om att jättekvinnan Stor-Kari från Passboberget ska ha kastat den här stenen mot kyrkan i Skinnskatteberg för att tysta kyrkklockorna. Stenen nådde dock inte ända fram utan hamnade här, en bit in i skogen vid riksväg 68 nära Riddarhyttan.

Det finns en järnstege om man vill klättra upp på stenen. Vi valde också att använda vårt klätterrep igen för att leta efter ett par ledtrådar som förde oss till slut-cachen. Vi var väldigt nöjda då vi kom hem från denna lilla äventyrs-tur.

Här nedan följer lite fler bilder från den senaste veckan. Först ett galleri med bilder från Hasses ensamma övernattning vid Näcktjärnen. Efter min övernattning vid Lilla älgsjön så ville han också prova på att sova själv i vindskydd. Det gick bra trots att det kom en tillsyningsman i kvällningen och berättade om att det finns både varg och björn i området.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Han sov gott vid den här vackra tjärnen som ligger längs bruksledens etapp 25.

Lite andra naturupplevelser från veckan som gick ser du här nedan. (klicka på bilderna om du vill se större versioner)

Ha nu en fin söndag!

6 reaktioner på ”Äventyr i Riddarhyttan

 1. God morgon!
  Fina bilder som vanligt.
  Kul att ni besökte mitt ”revir” och att ni hade skoj.

  • Tack Bengt! 🙂 Ja, det var riktigt kul och nu är vi inspirerade att komma tillbaka till dina trakter snart igen. Vi har mycket kvar att göra i ”bengan-land”. 😀

 2. Roligt äventyr och kul att det gick bra med att fira! Och fantastiska bilder på vår natur! Också något att fira! 👍 🌟 😃Kram till bästa äventyrarna

  • Ja det var riktigt kul. Vi får snart ge oss ut och fira hela släkten igen. 🙂 Det här var en snäll klippa och kanske någon vill fira sig ner till ett bad? 😀

 3. Underbara bilder, på vår vackra natur och härligt att få ta del av erat äventyr. duktiga ni är!!!! ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.