Övernattning vid Örtjärnen

Vi bestämde oss för att vaka in nationaldagen vid Örtjärnen som ligger på gränsen mellan Dalarna och Västmanland. Örtjärnen är en riktig knutpunkt för Bruksleden som här går i fyra olika riktningar (etapperna 19-22). Då vi var ganska sent ute så valde vi att ta bilen och endast gå någon kilometer till ett av de fina vindskydden som finns här. På vägen dit passerade vi den fina Lågbron.

Lågbron vid Örtjärnen

I bilden här nedan kan du se det fina vindskyddet vid Örtjärnen.

Vindskyddet vid Örtjärnen

Vi fick en fin kväll här vid Örtjärnen. Vi valde förstås bort lägerelden nu när eldförbud råder och skogsbränderna härjar på flera platser. Det mysiga med att inte ha brasa är att man hör naturens ljud mycket starkare. Vi hörde både koltrasten, göken, skogsduvor och humlesurr. Det var inga mygg men däremot var knotten lite ettriga ett tag.

 

Vid 22-tiden var det ganska kyligt och skönt att få krypa ner i sovsäckarna. Natten var lugn och ganska kall om man ska jämföra med den senaste tidens värmebölja. Det var nog bara 6-7 grader då jag vaknade tidigt på morgonen och tog den här bilden inifrån vindskyddet.

Morgon vid Örtjärnen

Hasse sov en stund till medan jag fixade kaffe och gröt. Jag tog en selfie och gick sedan ner till vattnet och studerade skräddarna (vilka roliga skuggor de har på sjöbottnen) och en övergiven eka som inte har fått någon omsorg på ett tag.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Då Hasse kommit upp satt vi och kollade in ett par sädesärlor som vänslades. De hade bara ögon för varandra och brydde sig inte alls om oss. Snart flög de vidare jagande varandra över viken. ❤

Sädesärla kärlekspar

Vi dröjde oss kvar och njöt av den här fina platsen innan vi packade ihop och vandrade tillbaka till bilen. Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att fira nationaldagen än att vistas ute i den fantastiska natur som vi har här i Sverige.

 

Tack för oss och ha det gott!

2 reaktioner på ”Övernattning vid Örtjärnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.