Hälleskogsbrännan, Skulpturparken och Högbyn

Igår var vi tillbaka till området för den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Denna gång var det ett geocaching-event som lockade oss till Hälleskogsbrännan. I februari i år invigdes det 13 meter höga utkikstornet här vid Grävlingsberget. Nu fick vi tillfälle att beundra denna fina anläggning som har en ramp/trall som löper genom terrängen upp till tornet. Det finns också ett fint stort vindskydd med grillplats.

Det är spännande att följa år för år hur naturen återhämtat sig efter skogsbranden. Nu ser man nya små träd som håller på att växa sig meterhöga.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi fick en trevlig kväll här vid Grävlingsberget. Det kom ut en ny cache som vi fick äran att logga FTF (First To Find) tillsammans med hela gänget. Skogsbranden Hälleskogsbrännan vid Grävlingsberget ligger alldeles i närheten av det fina tornet, om du som geocachare vill hitta hit för att beskåda den här sevärda platsen.

För dig som inte geocachar finns här en länk till Länsstyrelsen med en massa information om Hälleskogsbrännan och hur du hittar hit.

Vi har hunnit med flera småturer under veckan som gått. På mors dag blev det en tur till Ängelsberg tillsammans med mina föräldrar. Skulpturparken är värd ett besök varje år, både för att se årets nyheter och även de fasta konst-installationerna som alltid finns där. Här kommer ett litet urval från den fina miljön. (Klicka gärna på bilderna för större versioner och bildspel)

Ett par kvällar har vi åkt upp till Högbyn utanför Fagersta och njutit av naturen vid den gamla övergivna skidbacken. Så här ser det ut uppifrån toppen.

Utsikt från Högbyn

Tänk så grönt det är och så mycket som blommar samtidigt. Vi mötte en liten padda på den lilla skogsvägen.

Sista bilden får bli på ett av de övergivna husen uppe vid Högbyn.

Ödehus vid Högbyn

Ha nu en riktigt fin helg!

4 reaktioner på ”Hälleskogsbrännan, Skulpturparken och Högbyn

 1. Hej på er äventyrare.
  Jag har följt er på alla era äventyr och upplevelser.
  Det är lika spännande varje gång jag läser om er.
  Jag kommer gå i pension två år tidigare än beräknat och kommer att ägna mig åt att vistas i skog och mark.
  En fråga som jag vill ställa är.
  Är ni en grupp av friluftsmänniskor där jag kan delta i?
  Jag är väldigt nyfiken och skulle bli glad om ni/du ville kontakta mig.
  Det går bra att ringa 0700866314.
  Ha det så gott.😊 Hälsar Hans.

  Skickat från min Samsung-enhet

  • Hej Hans! Vad kul att du följt med på våra äventyr och turer genom bloggen. 🙂 Vi är ingen grupp, för det mesta är det bara Hasse och jag som är ute på turerna, men genom vår hobby Geocaching så träffar vi ibland likasinnade på event och övernattningar ute i naturen. Är du nyfiken på detta så gå in och kika på http://www.geocaching.com. Registrerar du dig där så kan du se vilka event som är på gång i olika delar av Sverige. (det kostar ingenting) Geocaching är också ett suveränt sätt att komma ut och upptäcka nya platser. 😀
   Ha det gott! //Annika och Hasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.