Ensam natt vid Lilla Älgsjön

Jag har under en längre tid funderat på att pröva att övernatta själv ute i naturen. Nu när vädret har varit så underbart så gjorde jag slag i slagen och gjorde en vandring längs bruksledens etapp 23 från Klackberg till Lilla Älgsjön. Det är en sträcka på 8,5 kilometer. Jag fick sällskap av mina föräldrar de första 3,5 kilometrarna. Här är en bild på mig alldeles i början av vandringen där man följde en liten skogsväg en bit. Så underbart grönt det är nu.

Bruksleden etapp 23

Vid Silvtjärnen tog vi en liten paus innan våra vägar skildes åt. Så fint att sitta och titta ut över det spegelblanka vattnet.

Sedan var det dags för mig att fortsätta vandringen ensam. Vilken underbar dag att vara ute på tur. Galleriet här nedan visar lite av mina upplevelser längs stigen.

Det var några små kullar och berg att forcera innan man kom till den sista nedförsbacken. Det var riktigt svettigt och jag fick ta ett par drickspauser. Så skönt när man såg Lilla Älgsjön glittra mellan träden. Nu var det inte långt kvar till etappmålet.

Lilla Älgsjön i sikte

Vid Lilla Älgsjön finns det både ett fint vindskydd och en övernattningsstuga, som är öppen för alla vandrare att använda sig av.

Jag ville förstås sova i vindskyddet, eftersom det här med utenätter är något jag uppskattar. Det blev en fantastiskt fin och vindstilla kväll. Här hörde man bara naturens egna ljud: humlor som surrade, fiskar som vakade, fågelkvitter…

När det var dags att gå och sova kändes det bara tryggt och magiskt att vara här ute i vildmarken. Jag var lite orolig att jag skulle tycka att det var läskigt att övernatta alldeles ensam ute i skogen, men jag lyckades hålla tankarna och fantasin i schack. 😉 Jag somnade till ljudet av en hoande uggla och plaskandet från fiskar hoppade nere i sjön. Då jag vaknade vid 6-tiden var det ljust. Fåglarna kvittrade och morgonstämningen var minst lika fin som kvällen före.

Morgon vid Lilla Älgsjön

Jag var både stolt och nöjd över att jag hade klarat min första ensamma natt ute i naturen. 🙂 Efter frukost och morgonkaffet var det dags att vandra hemåt Fagersta igen. Det var skönt att gå innan det blev för varmt. Sträckan mellan Lilla Älgsjön och vår dörr är ungefär 5 kilometer. Här nedan är ett galleri med bilder från morgonen och vandringen hem.

Detta var en riktigt stark naturupplevelse och första, men absolut inte sista gången jag övernattar ensam ute i skogen. Det var en tröskel att komma över, men det kan verkligen rekommenderas. ❤

Till helgen blir det Ut på tur-event med övernattning (med sällskap) vid Billsjön. Det ska bli härligt.

Ha en fin onsdagskväll!

 

17 reaktioner på ”Ensam natt vid Lilla Älgsjön

  1. Måste ha varit helt underbart att sova ute i naturen!😊 vackra bilder du tagit.😊 Jag har så nära till naturen att jag faktiskt inte tänkt på det, men ska nog också göra slag i saken.

  2. Härligt att ta vara på naturens höjdpunkt och det fina vädret som varit nu. Och modigt att följa din känsla fullt ut och prova något nytt. Naturen är fantastisk! Kram

  3. Är så glad att vi följde med en bit på din vandring mot Älgsjön. Så magiskt det måste vara att övernatta själv. Naturupplevelsen blir nog som starkast då. Fina bilder tack !!! ❤ ❤ ❤

    • Ja, det var härligt att få sällskap en bit och sen var det väldigt starkt att vara ensam i vildmarken. 🙂 Verkligen en upplevelse. Tack och kram. ❤

  4. Pingback: Äventyr i Riddarhyttan | Myrhammar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.