Övernattning och event vid Billsjön

I helgen tältade vi vid Billsjön. Vi kom dit tidigt på eftermiddagen, satte upp vårt tält på en fin yta i skogen och satt sedan och njöt av solen en stund.

Vi tältar vid Billsjön

Senare på eftermiddagen hade vi vårt elfte Ut på tur-event (geocaching) och det blev ett litet gäng som samlades för att grilla och umgås en stund. Vi släppte också ett par nya cacher: Billsjön och Billsjön Letterbox. Eventdeltagarna gick i samlad trupp och FTF-loggade dessa (FTF=First to find) med det fina namnet ”Team Bill & Bull”. 😀

Efter eventet var vi fyra personer som stannade kvar för att övernatta i tält och i puppa. Vi fick en mysig kväll. Det blåste lite lagom från sjön, vilket höll myggen borta. Vi såg beckasiner, (eller var det dubbelbeckasiner?) som flög lågt över vattnet. Tyvärr var de för snabba för att fånga på bild.

Mysig kväll vid Billsjön

Det kom en trollslända flygande med vinden och landade på mig.

Den satt på min hand i en halvtimme, sedan satte jag den på tältet då den inte ville sätta sig på något gräs eller blad. Se så vacker och grönskimrande den var. 🙂

Trollsländan på tältet

Vi sov gott hela natten. Jag drömde att jag hörde ett tåg (kanske var det Hasse som snarkade? – hi hi!) och vaknade sedan till fågelsång och lite vågskvalp. Det blev en fin morgon och i bilden här nedan sitter vi och njuter av morgonsolen och sjöbrisen.

Morgon vid Billsjön

En massa pollen hade samlats närmast stranden. Det såg lite märkligt ut. Som en gul sörja.

Då vi plockat ihop tält och utrustning var det dags att styra kosan hemåt igen. Tack alla inblandade för ett härligt dygn ute i naturen!

Ha en fin vecka!

2 reaktioner på ”Övernattning och event vid Billsjön

  1. Vacker plats! Förstår att ni fick ett fint dygn i naturen! Och fantastiska bilder på trollsländan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.