Vildmark i Västmanland – Östra Skälsjön

I helgen gav vi oss åter ut för att övernatta i naturen. Denna gång gick turen till Östra Skälsjön som ligger i Skinnskattebergs kommun. Här går Bruksledens etapp 21 förbi. Vi kom iväg i den tidiga kvällningen och fick en stämningsfull vandring längs kanten av sjön.

Vandring vid Östra Skälsjön

Det var så vackert i kvällsljuset. Det blev många stopp för att fotografera och ta in skönheten på den här platsen.

Vi kom fram till vindskyddet. Vilken fin plats mitt ute i den Västmanländska vildmarken. Här ute hörs bara naturens egna ljud då det är långt ifrån allfartsvägarna. Det var en stilla och magisk kväll.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hasse skulle för första gången sova i en så kallad hammock som du ser i bilden här nedan. Vilket fint läge han fick med riktig sjöutsikt.

Hasses hammock

Bilden här nedan blev den sista för kvällen, tagen innan det var dags att krypa ner i sovsäcken.

Sen kväll vid Östra Skälsjön

Vi sov gott, jag i vindskyddet och Hasse i sin hammock. Mitt i natten vaknade jag när en kattuggla började hoa. Den satt i tallen alldeles utanför vindskyddet. Hasse snarkade vidare, han är inte så lättväckt, men jag låg en stund och lyssnade till det både kusliga och härliga ljudet.

Om du vill höra hur en kattuggla låter så kan du gå in på denna länk —> P2-fågeln Kattuggla. Jag somnade igen alltmedan kattugglan fortsatte hoa så att det ekade över sjön.

Morgonen var lite kylig men fin. Vi valde förstås bort brasan då eldningsförbud råder, men solen nådde oss snart och värmde gott. Här nedan ser du vindskyddet, en liten blåvinge i morgonsolen och tallen där kattugglan satt och hoade under natten. 🙂

Vandringen tillbaka blev fin. Det är så givande att vara ute i den vackra vildmark som vi har här i Västmanland. Längs bruksleden finns många pärlor, detta är verkligen en av dem.

Vandring på bruksleden, Östra Skälsjön

Här nedan kan du se vindskyddet från den andra sidan av sjön. Inzoomad bild så kvaliteten är inte den bästa, men man ser hur fint det ligger i alla fall.

Vindskyddet vid Östra Skälsjön

Sista bilden blir en bild på en slända. Ser du hur monster-lik den ser ut?! Vilka ögon och vilken mun! 😀

Du som vill ha geocaching-referens till denna plats kan gå in på GC2YZWG. Därifrån kan man vandra till vindskydden vid både Östra och Västra Skälsjön.

Tack för oss och ha en fin vecka!

4 reaktioner på ”Vildmark i Västmanland – Östra Skälsjön

  1. Fint sätt att ta vara på sommaren! Kul med hammocken ☺ Var det där vi var med släkten? Fast eldstaden var upptagen? Tack för bilder!

    • Ja, nu är det underbart att vara ute i naturen. 🙂 Nej det här ligger mer norrut, mellan Örtjärnen och Malingsbo. Det finns många pärlor längs Bruksleden. Kram. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.