Höst vs Vinter

Nu åker hösten på en tuff match av vintern som har anlänt för tillfället, i alla fall i våra trakter. Men trots att det är lite mysigt med snön som faller och trots att alla barn blir väldigt glada så hoppas vi att det här besöket av vit kyla blir kortvarigt. Så heja heja hösten – kom igen! Vi är ju inte klara med dig än!

Förra söndagen åkte vi till Norn som ligger söder om Hedemora. Där gick vi en lång promenad i väldigt risig och bökig skog. Serien med cacher som ligger här heter Off-road och det var VERKLIGEN ”Off” allt vad vägar, skogsstigar och trevliga skogspromenader heter. Ärligt talat så var det här nog den värsta skogsturen vi någonsin varit på och vi ångrar nästan att vi inte gav upp, men envisa som vi är så kämpade vi oss igenom hela serien. 😉 Så här såg det ut på sina ställen:

Men vi fick faktiskt lite lön för allt vårt kämpande i den här oländiga, bergiga och knöliga terrängen. Vi hittade massor med GULA kantareller som lyste som små solar i den blöta mossan och gräset. Fantastiskt att hitta dessa läckerheter så här sent på hösten. Det fanns även trattkantareller, men dem fick vi lämna kvar i skogen till förmån för alla de här gulingarna. 🙂

Vi kom hem helt slutkörda, blöta, men ganska nöjda ändå tack vare den rika skörden. Och vi hittade ju faktiskt 10 burkar också längs den här kämpiga promenaden. Kanske var det mödan värt ändå. He he! Men en liten varning är ändå på sin plats för kommande geocachare: Vill du ha en fin söndagspromenad i vacker skog och natur så ge dig INTE på den här slingan! 😉

Den här helgen har vi firat en fin 19-åring som kommit på besök från Uppsala. Hela släkten kom på Te-party i lördags och vi bjöd på nybakade scones, muffins och lite annat som passar till te. Mysigt! 🙂

På söndagen blev det dock en liten cachingtur i samband med inköp av glykol i Avesta. Vi besökte bland annat Jordkällaren 1 och vid den hade lönnarna tappat alla sina löv så att de låg som ett gult och prassligt täcke över marken.

Efter jordkällaren åkte vi till  naturreservatet Grevensberg som ligger mellan Norberg och Avesta. Syftet med reservatet är att bevara en urskogsartad barrskog som här har fått utvecklats fritt sedan 1915. Vi fick en riktigt fin promenad i eftermiddagssolen. Här skulle man vandra till både den Norra och den Södra Porten av området för att hitta ledtrådar till slutgömman. En riktigt rolig och givande Multicache (=flera steg).

Det är ju det här som är så fantastiskt med Geocaching. Det här naturreservatet ligger bara några mil från där vi bor, men vi har inte haft en aning om att det finns. Tack vare att det ligger en burk där fick vi upptäcka den här skogen och dess urinvånare. 🙂

Så för dig som vill ta den där trevliga söndagspromenaden: Åk till Grevensberg istället och upptäck denna mossiga och härliga skog! 🙂

Tack för oss!

En reaktion på ”Höst vs Vinter

  1. Vackert med det höst-vintriga! Tar gärna en vägbeskrivning till Grevensberg 🙂 Och jag kan intyga att de nybakade sconesen och muffinsen på te-partyt var en ”hit”, mums! Ha det gott på nya äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.